Sikeres volt a Hargita megyei zenészek karitatív akciója

Közel harmincezer lej gyűlt össze a jegyek eladásából és az adományokból a május 25–26. között megszervezett Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztiválon. A ForFun Egyesület és a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság első alkalommal megszervezett jótékonysági rendezvénye több száz embert mozgatott meg. Az összegyűlt pénzt az Indesertus Egyesület kezeli, és a gyermekvédelmi rendszerben élő tehetséges gyermekek támogatására fordítják. 

Mint arról a ForFun Egyesület elnöke, Bodó István beszámolt, a kétnapos eseményen a jegyekből származó bevétel több mint 24 600 lej volt, az adományokból pedig több mint 4300 lej gyűlt össze. Bodó István úgy véli, a karitatív akció sikeres volt annak ellenére, hogy ez az első ilyen jellegű esemény Csíkszeredában, és szombaton zuhogott az eső is. – Az összegyűlt összeg valamelyest az elvárt fölött van, és minden bizonnyal érezhetően befolyásolja majd a tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekek kulturális és sporttevékenységeinek elősegítését, ezeknek a gyerekeknek az érvényesülését – fejtette ki a ForFun Egyesület elnöke. A szervező hozzátette: pár napra egy nagyon operatív és lelkes csapat kovácsolódott össze, kezdve a zenészektől, a házigazdáktól, az önkéntes gyerekektől, a vendéglátóktól, szervezőktől a szponzorokig és médiapartnerekig. Számomra bebizonyosodott, hogy van értelme ilyen akciókban gondolkodni és belevágni. Bodó István elmondta, hogy nagyon sok lelkes barátot szerzett ezen az eseményen, különleges hangsúlyt fektetve az önkéntesként segítkező rendszerbeli gyerekekre, akikkel tökéletesen együtt tudott működni.

– Ezek a gyerekek teljes felelőséggel végeztek el mindent, amire megkértük. Mikor az utolsó nap végén a színpadra állhattak a sztárokkal, mint a fesztival szervezőtagjai, látszott rajtuk, hogy életre szóló élményt nyújtott számukra ez a történet. Többünk eddigi téves hiedelme ellenére, ezek a gyerekek tökéletesen be tudnak illeszkedni egy komplex, bonyolult és nagyon változó eseménysorozatba, és helyt tudnak állni, csak esélyt kell adni nekik. Ők is részesei voltak a folyamatnak, és szerintem  ez a legszebb hozadéka a fesztiválnak – zárta gondolatait Bodó István.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Elekes Zoltán ezúton is köszönetet szeretne mondani mindazoknak, akik részt vettek a fesztivál szervezésében és sikerében. – Szeretném megköszönni annak a sok embernek, akik részt vállaltak ennek az akciónak a szervezésében és sikerében: a karitatív rendezvény kezdeményezőjének, Bodó Istvánnak, a házigazdáknak és a zenekaroknak, akik teljes erőbedobással és teljes nyitottsággal vettek részt az akcióban. Látszott az, hogy nem egy kötelező feladatot végeztek, hanem ott maradtak, jól érezték magukat, kommunikáltak egymással, volt, aki felvállalta, hogy a gyerekeinkkel közösen is zenéljen, és egy igazi családi hangulat alakult ki a kétnapos fesztivál alatt – mondta az igazgató. Hozzátette: mi azon leszünk, hogy ennek a nagy bizalomnak és ennek a nagy összefogásnak méltó folytatói és méltó gazdái legyünk a pénz elköltésénél. Ezért mindent megteszünk, hogy ezek az összegek a legjobb helyre kerüljenek.

Elekes Zoltán elmonta, az összegyűlt pénzt az Indeszertus Egyesület fogja kezelni, és a tehetséges gyerekek pályázatok révén történő támogatásáról egy bizottság dönt. 

bagossyA ForFun Egyesület partnerségben a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal május 25–26. között szervezte meg a Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivált. A kétnapos rendezvénynek a csíkszeredai Mikó-vár adott otthont, ahol olyan neves együttesek léptek színpadra, mint a Bagossy Brothers Company, Robin and the Backstabbers, a Role zenekar, a Tündérgound, az Ineffable, valamint az One More Minute. Az eső ellenére a fesztivál első napján körülbelül kétszáz ember látogatott a várba, a második napon pedig teljesen megtelt a vár udvara, és körülbelül száz embernek nem maradt hely. A koncerteket mindkét nap a Vámszer Géza Művészeti Népiskola gazdag programkínálata előzte meg. A Mikó-vár előtti téren zajló foglalkozásokat, a fajáték készítést, fafaragást, kerámia tárgyak festését, nemezelést, arcfestést, gyerektáncházat, mesefoglalkozást, interaktív zenei játékokat, kőfestést, hangszerkészítést, ugribugri zumbát, dekupázst befőttes üvegekre és bábkészítést a népiskola tevékenységvezetői, kézművesei, meghívott előadói és szaktanárai irányították.

Hargita megyei zenészek Hargita megyei gyermekekért elnevezésű karitatív jellegű pop-rock-jazz fesztivál szervezését számos intézmény, cég és médiaorgánum karolta fel. PartnerekCsíkszereda Polgármesteri Hivatala, Vámszer Géza Művészeti Népiskola, Ólommadár Kávézó, Szentes Zágon Grafika & Foto, Zolya Zsolt hang és fénytechnika és a Sharp Production. Az esemény főtámogatója az OTP Bank Románia. Támogatók: Ciuc Premium Lager, Hunguest Hotel Fenyő, Príma Pék, Thermotechnika Crown Cool, Melinda Impex Instal, Tusnád ásványvíz, Cat Line, Gösser Pub & Pizza, San Gennaro Étterem, Bandido’s Étterem és Pizzéria, valamint a Royal Étterem. Médiapartnerek: Erdély.ma, Fun FM, Gyergyói Kisújság, Informația Harghitei, Székely TV, Székelyhon, Szépvíz FM, Transindex, Marosvásárhelyi Rádió, Ziar Harghita, Hargita Népe, az Origó, valamint a LiveEvent.

Kérem ossza meg ismerőseivel: