Sikeresen zajlott az idei Szent Miklós Napok

Az érdeklődők közel harminc programpontból válogathattak kedvükre valót

A járványhelyzet ellenére Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ szervezésében idén is megtartották a Szent Miklós Napokat. A rendezvénysorozatra 2021. december 4-6. között került sor.

Az érdeklődők közel harminc programpontból válogathattak kedvükre valót; az események között volt, ami kizárólag online térben zajlott, volt, amit nézők jelenlétében tartottak, és akadt olyan is, ami hibrid formát öltött, és eleget tett mind az otthon maradó, mind a programokra ellátogató városlakók igényeinek.

A legsikeresebb eseményeknek idén a Zsibongó nevet viselő gyermekfoglalkozás-sorozat, a Made in Gyergyó koncerttel egybekötött beszélgetés, valamint a sokakat megmozgató Mikulás-kupák bizonyultak.

Az online, illetve a Gyergyó Tv műsorán közvetített programok közül szintén a december 5-i Made in Gyergyó örvendett nagy sikernek, viszont a nézők nagy érdeklődést mutattak a 100 gyergyószéki recept több mint 100 gyergyószéki háziasszony és a Baby szakácskönyve bemutatója, valamint a Szent Miklós Templom hagyományos búcsúünnepsége iránt is.

A városi mikulásjárás során körülbelül 50 önkéntes 1600 csomagot osztott ki.

„A rendezvény lejárta után elsősorban hálás vagyok városunk lakóinak, a programjaink iránt érdeklődőknek azért, mert rugalmasak, megértőek voltak a korlátozások, a járványügyi szabályozások betartásánál. Nekünk, szervezőknek kötelességünk volt teljes mértékben eleget tenni az aktuális követelményeknek, és sokszor fájó szívvel kellett visszautasítanunk azok érdeklődését, akiket a zöldigazolvány hiánya miatt nem bocsáthattunk be programjainkra, nyilván annak tudatában, hogy mindezt egymás biztonsága, egészsége érdekében tesszük. Köszönöm a sok-sok érdeklődést, mosolyt és biztatást, melyekkel mégis megajándékozott közönségünk a három nap során.” – fogalmazta meg Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója.

A szervezők hálájukat fejezik ki partnereik, önkénteseik fáradhatatlan munkájáért, illetve köszönik a támogatóik hozzájárulását a rendezvény sikeres lezajlásához. A 2021-es Szent Miklós Napok főtámogatója Hargita Megye Tanácsa és a Bethlen Gábor Alap.

Partnerek: Figura Stúdió Színház, Ifitéka Iroda, Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár, Hóvirág Néptáncegyüttes, Városi Sport Klub, Szent Miklós Plébánia, Salamon Ernő Gimnázium, Liceul Teoretic Sfântu Nicolae, Gyergyói Fotóklub, D’ Alice Finomságok, Tikk-Takk Bistro, YourLivingroom, Mulligan Pub&Bistro, Fészek Gyergyói Édesanyák Egyesülete, Tortoma Könyvkiadó.

Támogatók: Hargita Megye Tanácsa, Bethlen Gábor Alap, West Dream Fashion, Senior férfiruha szaküzlet, K&K Bistro, Kráma Pub&Pizza, Pizza Joe, Lőrincz András, Z-Sound

Médiapartnerek: Gyergyó Tv, Fény Tv, Mix Fm, Székelyhon, Maszol, Marosvásárhelyi Rádió, Kisújság, Hargita Népe, Új Kelet, Kelet Info Mediagroup, Szókimondó Mediagroup


A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ közleménye

2021. december 9.

Kérem ossza meg ismerőseivel: