Sikerrel pályáztak a tekerőpataki tűzoltók

Felszereléseket vásárolhatott a Tekerőpataki Tűzoltó Egyesület a Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásán nyert 5548 lejből. A 4 darab rádiót, 5 darab poroltót, 15 darab ruhát, 5 hőálló bakancsot, 10 darab hőálló kesztyűt és 10 darab fejlámpát Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke és Barti Tihamér, az intézmény alelnöke adta át október 16-án, pénteken.

_MG_8949

_MG_8953 _MG_8965

_MG_8961

A megyeelnök felvázolta a jövő évi terveket a pályázati programok kapcsán: új irányvonalakat dolgoznak ki a megyei tanácsnál, ami által lehetőség nyílik majd 2500 lej alatti értékben eszközvásárlásra, illetve az önkéntes tűzoltó munkára fordított idő kompenzálására. A tekerőpataki önkéntes tűzoltók örülnek a lehetőségnek, ugyanis szükségük lenne tömlőkre, láncfűrészre és létrákra, áramfejlesztőre, ezeket eddig nem tudták beszerezni.
Köszönetüket fejezték ki a helyi közbirtokosságnak is, aki az önrészt adta a pályázathoz. Elhangzott, hogy a jövőben ki kell aknázni a Leader program adta lehetőségeket, és lehetőség van a közbirtokosság segítségét is kérni különböző formákban.
Az is szóba került, hogy Tekerőpataknak nincs testvértelepülése, ezért a megyei tanács kész segíteni egy ilyen jellegű kapcsolat kialakításában, mert így a tűzoltóság könnyebben szert tehetne autóra, technikai eszközökre.

(Fotók: Keresztes Zoltán)

Kérem ossza meg ismerőseivel: