Specifikus Román nyelv és irodalom tankönyv

Ősztől alaposabban elsajátíthatják a román nyelvet a magyarul tanuló negyedikesek

Aláírták a héten azt a miniszteri rendeletet, amely jóváhagyja a magyar nyelven tanuló negyedik osztályosok specifikus Román nyelv és irodalom tankönyvét. Ennek értelmében ősztől már használható a tankönyv, amely nagy segítség a tanulás megtervezésében, lehetőséget nyújt a tanterv és a napi gyakorlat összehangolására – fogalmazott Király András, az RMDSZ oktatásért felelős államtitkára azt hangsúlyozva, ez jelentős előrelépés tankönyv-ügyben. Emlékeztetett: idén ősztől életbe lép a negyedik osztályosokat is érintő új tanterv, amelynek alapján a kisebbségi nyelveken tanuló diákok új módszertani követelményeknek megfelelően tanulják majd a román nyelvet.

A kiadó rövid időn belül teljesítheti a megyei tanfelügyelőségek által benyújtott rendeléseket, ugyanis a specifikus román nyelv és irodalom tankönyv a minisztérium hivatalosan jóváhagyott tankönyvjegyzékébe is bekerül. A két kötetes nyomtatott tankönyvet CD-n annak digitális változata is kíséri, amely egy héten belül felkerül a digitális tankönyvek honlapjára.

Az RMDSZ következetes munkájának köszönhetően sikerült elérni, hogy megvalósuljon a román nyelv specifikus oktatásának lehetősége az elemi osztályok szintjén. Az anyanyelven tanuló diákok ezentúl alaposabban elsajátíthatják az állam nyelvét, nagyobb biztonságérzettel kommunikálhatnak román nyelven.

Kérem ossza meg ismerőseivel: