Sürgősségi kormányrendelet bővíti a fűtéstámogatásra jogosultak körét

Január 20-ig nyújthatók be az igénylések

2018. december 29-én megjelent 114-es számú sürgősségi kormányrendelet módosítja  az 70/2011-es kormányrendeletet. Ennek értelmében fa, gáz és villamos árammal való fűtéstámogatásban azok a háztartások részesülhetnek, amelyekben az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt. A módosítás előtt ez a felső határ 615 lej volt. A rendelet januártól lépett hatályba. Azon személyek, akik az új küszöbértéknek köszönhetően jogosulttá váltak a fűtéstámogatásra és amennyiben január 20-ig benyújtják az igénylést, még három hónapig megkaphatja azt.

A 2018/2019-es fűtésidényben 485 családnak hagyták jóvá a támogatást. A módosulást követően a Szociális osztály egy 10%-os igénylési növekedésre számít.

Ugyanakkor, a január 1-től hatályba lépett minimálbér növekedést figyelembe véve, kérjük mindazon igénylést letett személyeket, akiket érint a jövedelem módosulás, hogy jelentsék azt a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

A kéréseket és a módosítást bizonyító aktákat a Kárpátok utca 5 szám alatt az 5-ös irodába, a Szociális osztály székhelyén lehet benyújtani, munkanapokon 8:30 és 14:30 óra között.

Kérem ossza meg ismerőseivel: