Svájci menhely fogad 25 kutyát a gyergyószentmiklósi menhelyről

Eredményes partnerség

kutyamenhely.maj.10 018Kedden, május 10-én reggel indult útnak 25 chipezett, ivartalanított, állategészségügyi szempontból ellátott eb egy speciálisan kialakított autóval a városi menhelytől a Strubeli (Svájc) menhelyig. A kutyákat a menhely internetes oldalán tekintette meg a svájci fogadó szervezet vezetősége, a kapcsolatszervezésben a Starromania Egyesület és dr. Josef Zihlmann, az egyesület alapítója működött közre.
A Svájci Állatorvosok Romániáért (Starromania) Egyesülettel néhány éve elkezdődött partnerség hatékony és látványos tevékenységet eredményezett városunkban mind a háztáji, mind pedig a gazdátlan ebek kérdéskörében. A város alfalvi kijáratánál lévő menhely hatalmas változáson ment át – mára 276 kutyának jelent időszakosan megfelelő körülményeket és ellátást, speciálisan kialakított kennelekben, ólakkal, a megfelelő táp, chipezés és ivartalanítás egyaránt a svájci támogató jóvoltából működik gördülékenyen.kutyamenhely.maj.10 016
A gazdátlan ebek befogása folyamatos, a menhely kapacitása függvényében.
Most, a nemzetközi örökbefogadás által felszabadult helyek okán, ismét több ebet tudnak a menhelyre beszállítani a kutyabefogók.
A menhelyről folyamatosan lehet kutyát örökbe fogadni; amennyiben cserébe néhány zsák táppal támogatná valaki az ott lévő kutyák ellátását – azt is szívesen fogadják.
Emellett megszakítás nélkül működik a háztáji ebek számára meghirdetett díjmentes chipezési és ivartalanítási program is városunk állatorvosi szakrendelőiben – ennek költségeit továbbra is átvállalja a Starromania Egyesület.
Ugyancsak az együttműködés keretében Gyergyószentmiklós már két ízben is nemzetközi állatorvosi konferenciának adott helyet, emellett városunk iskoláiban oktatási program zajlott diákok számára a háztáji állatok felelős ellátásáról, a felelős gazdi jellemzőiről.
A program területi koordinációját továbbra is dr. Baróti Lajos látja el, őt a kutyák szakszerű ellátásában egy madéfalvi állatorvos is segíti.

Kérem ossza meg ismerőseivel: