Svéd szakember veszi át a gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat irányítását

Mikael Tisell lesz a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője

Az 55 éves Mikael Tisell számára egyáltalán nem ismeretlen az Erste Liga világa, a 2017–2018-as szezonban a miskolci DVTK Jegesmedvék vezetőedzője volt. Az ő irányításával a Jegesmedvék megnyerték a Magyar Kupát, döntőbe jutottak a Visegrád Kupában, és közel álltak ahhoz, hogy történelmi sikert érjenek el a Kontinentális Kupa döntőbe jutással. Az Erste Ligában ezüstérmes lett a csapata.

Mikael Tisell 30 éves edzői tapasztalattal rendelkezik, karrierje nagy részében a svéd második- és harmadik ligában látott el vezetőedzői feladatokat, de 2-2 éven át a svéd U20-as válogatott segédedzője, valamint az U18-as csapat szövetségi edzője is volt. Csapatunk tehát komoly tapasztalattal rendelkező szakembert talált az október elején menesztett Alekszander Trofimov utódjául.

A köztes időszakban a csapatot irányító Vitalij Donika és Vaclav Novak továbbra is a Gyergyói Hoki Klub szakmai stábjában dolgozik. Csütörtökön, a Brassói Corona elleni hazai mérkőzésen már az új edző vezényeli a piros-fehéreinket.

Kérem ossza meg ismerőseivel: