Szakács László-Levente megyei tanácsosi mandátumra pályázik

Előválasztás Gyergyóalfaluban

Szakács László-Levente, a gyergyóalfalvi önkormányzat RMDSZ-es képviselője megyei tanácsosi mandátumra pályázik. Nyolc éve önkormányzati képviselő, egy évet volt RMDSZ elnök is Gyergyóalfaluban. Elmondása szerint szerepe volt a helyi szervezet tisztújításában, fiatalításában, és húsz év után a hivatalos alapszabályzatának kidolgozásában is.

Ha sikerrel veszi az akadályokat, és az RMDSZ felső vezetésének bizalmát is elnyeri, akkor megyei tanácsosként a kultúrán és a sporton keresztül főleg a fiatalokat, a civilszervezeteket szeretné segíteni, valamint konkrét elképzelései vannak a turizmus fellendítéséről a gyergyói régióban. Meglátása szerint a turizmus fejlesztése terén mérföldkőnek számít, hogy Hargita Megye Tanácsa Kisvillany programjának keretében sikerült bővíteni Borzonton a villanyhálózatot. Az érdekérvényesítésben ő is nagyban besegített, és ha terve valóra válik, akkor megyei tanácsosként mindent meg fog tenni, hogy a beruházás folytatódjék egészen a Bucsin-tetőig, érjen el odáig az áram. Ugyanis nemcsak a beruházóknak, panziótulajdonosoknak fontos a villamosítás, hanem a sípályáknak is a szolgáltatások minőségének javításához, ami sokban hozzájárulna a turizmus fejlődéséhez.

Ugyancsak a turizmustól függnek, de ugyanakkor vonzóerőt is képeznek a helyi termelők és termékeik. A megyei tanácsosjelölt többször is részt vett hazai és nemzetközi turisztikai kiállításokon, és szerinte ebben a gazdasági szegmensben, a megye többi régiójához képest, messze elmarad a gyergyói régió. Ezen sürgősen változtatni szeretne, ha megkapná a lehetőséget rá.

Tehát sok minden vár még megvalósításra, van tennivaló elég.

hosszu3Szakács László-Levente úgy gondolja, hogy az utóbbi évek lendületét tovább kell vinni, s ehhez hozzá akar járulni, mert van elég elképzelése, energiája, kitartása és tenni akarása. Lenne elég más dolga is, de bizonyítani szeretné az elkövetkező négy évben, hogy a megyei vezetéssel és a felső vezetéssel kialakult jó kapcsolatának köszönhetően, velük együtt, a segítségükkel lehet másképpen is politizálni, ezért vállalja a megmérettetést, és reménykedik a sikerben.

Szakács László-Leventén kívül még ketten indulnak a megyei tanácsosi helyért: Dobai Árpád és Kassay Lajos-Péter. Nem harcolni akarnak egymás ellen, hanem a demokrácia elvárásának és érvényesítésének megfelelve barátságosan megmérkőzni.

Ezen túl pedig, pártszínezettől függetlenül, a közösen gondolkodás a cél, a békesség megőrzése, a falu és az emberek érdekeinek szem előtt tartása, az együttműködés.

Tehát április 9-én az RMDSZ mozgóurnás előválasztást szervez Gyergyóalfaluban, amikor a település lakói véleményt nyilváníthatnak arról, hogy kit szeretnének vezetőknek. Helyiek, illetve idegenből érkező biztosok fogják felkeresni Alfalu és Borzont összes portáját. A neveket tartalmazó lapokon, az egyedül induló polgármesterjelölt neve mellett, huszonnégy helyi tanácsosjelölt lesz feltüntetve, akikből minimum 10-et, de maximum 15-öt kell bejelölni, hogy érvényes legyen a választás. A három megyei tanácsosjelöltből pedig egyet lehet kiválasztani, csak így lesznek érvényesek a választói ívek, de a mozgóurnával érkező biztosok mindenkinek felvilágosítással szolgálnak majd.

hosszu1

Egyeztetés és együttműködés, a közügyek rendezése, érték-feltérképezés, egy világosabb társadalmi, gazdasági összkép kialakítása, az információáramlás kétirányúsítása, a lakosság elvárásainak, kívánságainak jobb megismerés, a közösség képviselete és szolgálata – többek mellett ez is vezérli Szakács László-Leventét, ezért indul a választáson. Önök döntik el, hogy adnak-e esélyt számára.

Kedves alfalviak, kedves borzontiak! Vegyenek részt az előválasztáson!

alfalu_elovalasztasi_lista1

alfalu_elovalasztasi_lista

Kérem ossza meg ismerőseivel: