Szakmák hétvégéje

Helyi jó példák a vállalkozásra, az itthon boldogulásra

A szakoktatás és a környezettudatosság népszerűsítése volt a célja annak a Szakmák hétvégéje elnevezésű rendezvénynek, amelyet Hargita Megye Tanácsának alintézménye, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezett pénteken, november 15-én Gyergyószentmiklóson a Tig-Rad System faipari vállalkozás székhelyén az ARBOR Vállalkozók Szövetsége társszervezésével.

SzakmakHetvegeje6A sikeres rendezvényen közel száz diák fordult meg a nap folyamán Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Székelykeresztúr térségéből. A fórumnak elméleti és gyakorlati része is volt, az elméleti képzésen az egyetlen lány résztvevő, Balla Izabella, a gyergyóditrói Puskás Tivadar Iskolaközpont diákja különdíjban részesült.

A gyakorlati részben, amely a szakma értéke mellett a környezettudatosságra is fektette a hangsúlyt, nyolc iskola résztvevői, háromfős csapatokban fából szemetes ládákat készítettek. A zsűrizés sem maradt el, ahol a csapatmunkát, a versenyszellemet, a megjelenést és a hatékonyságot is figyelembe vették. A zsűri által kiválasztott öt diák pedig egy 1,5 m x 1,5m-es faházikót rakott össze előre gyártott elemkből. Az esemény zárásaként díjaztak: első helyezést ért el a székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont csapata, második lett a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola csapata, és harmadik helyezést értek el a Korondi Szakközépiskola diákjai.

– A Szakmák hétvége rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítsük a szakoktatást, helyi vállalkozók jó példáin keresztül bemutassuk a diákoknak, hogy egy szakma elsajátításával itthon is lehet boldogulni. Emellett a környezettudatosságra is hangsúlyt fektettünk, e köré épült a program gyakorlati része – ismertette Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója.

– A szakma elsajátítása megélhetést, az itthon boldogulás és a saját vállalkozás indításának lehetőségét biztosítja a fiataloknak. Higgyünk a fiatalokban, a szakoktatásban – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében, és gratulált a nyertes csapatoknak:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/721556801662005 

Kérem ossza meg ismerőseivel: