Székely csizmákra pályázott sikeresen az Orotva Egyesület

Hat pár csizmát kapott a néptánccsoport

Orotva Ditró községhez tartozó pár száz lelket számláló kis, de annál tevékenyebb közösség. A hegyek közötti völgyben elterülő kis falu lakói minden megpróbáltatás és nehézség ellenére helyben maradnak, hűen őrzik hagyományaikat, büszkén viselik a székely népviseletet. Az Orotva Egyesület tevékenységének fő célja, hogy ebben a kis közösségben tovább éltesse, életben tartsa a hagyományokat. A világjárvány általi óvintézkedések betartása mellett folyamatos a néptánc oktatás már a legkisebb korosztálytól, valamint az amatőr színjátszó csoport működtetése is.

A tavalyi évben sikerült székely ruhákat beszerezni a néptánccsoportnak. De természetesen a népi viselet akkor igazán teljes és szép, ha hozzá illő székely csizma ékesíti, ezért is volt fontos az Orotva Egyesület számára, hogy 6 pár csizmát tudjon készíttetni a gyerekek számára. Hiszen a néptánc fellépések alkalmával az egységes székely népviselet elengedhetetlen. A 6 pár csizma elkészíttetése támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg, hiszen egyedi személyre szabott csizmákról van szó, amelyek elkészítése igényes munkát feltételez.

A csizmák elkészíttetését Hargita Megye Tanácsa 4.000 lejjel, Ditró Község Önkormányzata pedig 2.000 lejjel támogatta. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatásukat.


Orotva Egyesület

Kérem ossza meg ismerőseivel: