Székelyföld madártávlatból – Fodor István fotókiállítása

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt március 2-án, hétfőn 18 órától a gyergyószentmiklósi Művelődési Ház Karancsi Sándor-termébe Fodor István, Székelyföld madártávlatból című fotókiállításának megnyitójára.

A tárlatot Munzlinger Attila, a Gyergyói Fotóklub tagja nyitja meg.

Bővebben:

Dr. Fodor István szakorvos repülőgépből fotózta Székelyföld tájait, ebből az anyagból született meg a tárlat, amelyet már több erdélyi és magyarországi városban bemutattak.

fodoristavn_kisujsag_cover

„A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével. Fodor István képeinek tematikáját a tájak, a természet sokszínűsége adja. Különleges ráérzéssel, tapintattal mutatja meg a tájat, és annak szépségeit, és nagy gondot fordít az izgalmas helyszínek megválasztására. Hagyja magát a természet által megszólítani. Nagy szerepet kapnak az évszakok és napszakok, illetve a fények és a színek változásai, a köd, a pára, a napsütés, a fagy, a dermesztő hideg hangulatának érzékeltetése” – Kovács Árpád művészettörténész ekként méltatta a tárlat anyagát Székelyudvarhelyen.

Szervező: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Partner: Gyergyói Fotóklub, Figura Stúdió Színház

Kérem ossza meg ismerőseivel: