Székelyudvarhelyen a korona!

Szeptember 18-án került megrendezésre az ötödik Pearl Erdély Arca Szépségverseny döntő gálaestje. Idén a székelyudvarhelyi Péter Izabella bizonyult a legszebbnek.

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében megrendezett gálaesten a döntős hölgyek csinos utcai viseletben, fürdőruhában, majd estélyi ruhában vonultak végig a színpadon. A korábbi versenyekhez hasonlóan, a zsűri idén is felmérte a lányok beszédkészségét, akiknek az egy-egy kérdésre kellett választ rögtönözniük. Míg a lányok öltöztek, fellépők szórakoztatták a nagyérdeműt. A Dance Art klub versenytáncosai latin táncokat mutattak be, György Botond és András Előd humoristáktól vicces történeteket, a Selfish Murphy zenekartól pedig országunkban még egyedülállónak számító irish punk rockot hallhattunk. A versenyt Deszke Otília nyitotta a verseny himnuszának eléneklésével, ezt követően az est házigazdája, B. Szabó Zsolt lépett színpadra. 

A döntőn a legszebbnek a 17 éves székelyudvarhelyi Péter Izabella bizonyult, aki másodmagával egy törökországi üdülőparadicsomba utazhat. A zsűri első udvarhölgynek a 21 éves székelykeresztúri Gáspár Noémit, második udvarhölgynek a marosvásárhelyi György Renáta Tündét választotta, akik egy-egy kétszemélyes görögországi utat nyertek. A Pearl Nails kétszemélyes Rómában eltöltendő hosszúhétvégéjét a 18 éves csíkszeredai Isán Dalma Henrietta kapta, aki egyben a Dániel Kastélyszálló különdíját, az ott eltöltendő egy éjszakát és romantikus vacsorát is elnyerte. A Székely Hírmondó díját, egy ezüst ékszercsomagot és egy könyvcsomagot a 19 éves sepsiszentgyörgyi Kisgyörgy Boglárka vihette haza, míg a 21 éves szatmárnémeti hölgy, Mihály Ingrid egy portfólió fotózást nyert Máté Tamás fotográfus felajánlásával. 

Az idei versenyre rekordszámban, mintegy 841-en neveztek be Erdély szerte. A megmérettetés több mint három hónapon át zajlott, a lányok az online szavazatok, SMS-ek és az online szakmai zsűri döntése, szavazatai alapján jutottak tovább szakaszról szakaszra. Az ötödik szakasz végén kialakult az 50 lányból álló elődöntős mezőny. Az elődöntőre szeptember 9-én került sor Kézdivásárhelyen, ahol a kilenc tagból álló zsűri kiválasztotta azt a 12 lányt, aki összemérhette szépségét a döntő gálaesten. Az elődöntőt követően a lányok egy felkészítő táborozáson vettek részt a kézdivásárhelyi Szikla Panzióban, ahol kora reggeltől késő estig tanulhatták a modell szakma rejtélyeit. A döntőn használt koreográfia elsajátítása mellett, a lányok beszédtechnikát és színpadi megjelenést is tanultak, interjúkat adtak, fotózásokon vettek részt, illetve a tábor állandó reggeli programjaként Katona Csaba TRX edzéseit is élvezhették. 

A döntést a nyolc tagból álló zsűri hozta meg, akik Görbe Éva, csíkszeredai mesterfodrász, Köpe Médea, sepsiszentgyörgyi stylist, Józsa Irén, tanárnő, Puskás István, a Perla Harghitei képviselője Csíkszeredából, Kunzer Rudolf, a Pearl Nails igazgatója Szigetszentmiklósról, Szentes Lóránt, a Pearl Nails csíkszeredai képviselője, Mátyás Lilla a Meyer Erdély Arca 2012 udvarhölgye és Máté Tamás budapesti fotográfus. 

Pap Eszter Edina

Kérem ossza meg ismerőseivel: