Személyes tájékoztató a polgármester-jelöltség kapcsán!

Nagy Zoltán közleménye

    Egyre többen keresnek meg és teszik fel a kérdést, az esetleges polgármesteri-jelöltségem kapcsán.

    Alább egy rövid áttekintése olvasható a jelenlegi helyzetemnek:

    A Magyar Polgári Párt részéről megtörtént a felkérés a polgármester-jelöltség elvállalására, mellyel kapcsolatban hamarosan nyilvánosságra hozom a döntésemet. Nem szeretnék a dolgok elébe vágni, éppen ezért a jelöltként való elindulásom előtt mindenképp szeretném látni azt a keretet, amelyben majd dolgoznom kell (nem titkolt reményem az, hogy egy jó hangulatú testületet és városházát szeretnék magam körül). Erről még folynak az egyeztetések, de már a végéhez közelítenek.

    Természetesen megtisztelő számomra a megelőlegezett bizalom, úgy az MPP részéről, mint más politikai alakulatok részéről, különösen a személyes megkeresések alkalmával és a különböző felmérések során véleményt nyilvánított gyergyószentmiklósiak részéről.

    Amennyire nagy megtiszteltetés, akkora nagy felelősség is ez. Ezért jelen körülmények között úgy gondolom, hogy megfontoltan és bölcsen kell meghoznom a döntést. Nem szabad a megelőlegezett bizalom, esetleg a kedvező megítélés elhomályosító csapdájába esnem és elhamarkodott döntést hoznom.

    Nagyon sokan megfogalmazták már azon elvárásukat, igényüket, hogy tegyük félre a politikai csatározásokat. Úgy érzem, ez az elvárás nem csak a politikai szervezeteken kívül tevékenykedők részéről fogalmazódik meg nap, mint nap, hanem hála Istennek, különböző politikai szervezetek képviselői is egyre inkább ezen irányú felismerésről tesznek tanúbizonyságot.

    Úgy gondolom, hogy bárki is lesz Gyergyószentmiklós polgármestere, egyik fő feladata az kell legyen, hogy megteremtse a testületen és a városon belőli egységet. Véget kell vetnie a széthúzásnak.
Nem szeretnék csak az egyik, vagy csak a másik párttal szimpatizálók polgármestere lenni, én a gyergyószentmiklósiak polgármestere akarok lenni.

    Ha vállalom, akkor csak azért teszem, mert sok mindent megtanultam a legnehezebb időkben és megfelelő, a városért tenni akaró és nem politizáló tanácsosokkal sok minden megvalósítási lehetőség körvonalazódott. Ugyanakkor megtapasztalhattam azt is, hogy hová vezet a széthúzás. Ennek szeretnék véget vetni.

    A hadakozások csak hátráltatnak. Akiknek a hadakozás tetszik, nem a közösség érdekeit képviselik. Ezt sikerült bebizonyítaniuk eddig is.

    Lehet utópia, de mégis úgy gondolom, hogy egy jól működő városban polgármestert támogató tanácsra van szükség. Olyanra, amely valóban vállvetve segítene a város szekerének tolásában, olyanra, ahol a tanácsülések munkatanácskozások, nem egymásnak feszülések.

    Nagyon nehéz olyat vállalni, amiről előre tudjuk, hogy kivitelezése mások jóakaratától függ. Főleg olyanok jóakaratától, akik lehetőleg épp az ellenkezőjét szeretnék elérni annak, amiről szó van.
Nem a vitát, a véleménycserét kifogásolom, de igen a gonoszkodást, a kivagyiságot, az egyéni akaratnak minden áron érvényre juttatását, akár a közösségi érdek ellenében is.

    Nem kívánok újabb négy éven át csatározni. Dolgozni szeretnék. Ehhez kell megteremtenünk közösen a lehetőséget. Akár úgy is, hogy megválunk azoktól, akik nem annyira a közösség, mint más érdekcsoportok kiszolgálói.

    Pontosan tudom, hogy mire vihetjük, ha együttműködünk. Azt is, hogy mit szalasztunk el, ha az eddigi stílusban zajlik majd a tanács tevékenysége.

    Ahhoz, hogy a civódás, az egymásnak feszülés, az állandó ellenségkeresés megszűnjön, bölcs döntésekre van szükség főleg azok részéről, akik politikai tömörülésük érdekeit is szem előtt kell, hogy tartsák. Bár kétlem azt, hogy tisztességesen gondolkodva és cselekedve, valakinek más érdeke lehetne, mint a közösség, amely sorsának jobbá tételére vállalkozott.

    Nem szeretem a köntörfalazást. Nyíltan elmondhatom, hogy voltak már egyeztetések más politikai szervezetek képviselőivel, ahol egyértelműen megfogalmaztam azon kérésemet, hogy találjuk meg a közös utat: ne valami, vagy valaki ellen dolgozzunk, hanem valamiért, Gyergyószentmiklósért.

    Megegyezni tárgyalás, újra- és újratárgyalás után lehet csak. Kompromisszum csupán ott jöhet létre, ahol jóakarattal párosul az óhaj. Ez pedig első és utolsó sorban is a közösség érdekében végzendő eredményes munka lehet.

    Mindaddig, amíg esélyt látok arra, hogy megvalósítsunk egy példaértékű egységet, addig dolgozni fogok rajta, hogy létre is jöjjön az az egység, amire úgy érzem már nagyon régóta vár Gyergyószentmiklós. És akkor majd elindulhatunk együtt az úton.

Tisztelettel:
Nagy Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: