Szemétgyűjtési akcióra kerül sor

A Bábes-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozata is csatlakozott

A Bálványos Resort kezdeményezésére 2022. április 23-án, szombaton, a Föld Napja alkalmából immár második alkalommal szemétgyűjtési akcióra kerül sor. A nagytakarítást a Sepsibükszád-Bálványos Resort útvonalon, illetve idéntől kiterjesztve a Szent Anna-tóig végezzük el.

Akárcsak 2019-ben a kezdeményezést aktívan felkarolta a sepsibükszádi Polgármesteri Hivatal, a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskola, a lázárfalvi Szent Anna Közbirtokosság, a Pro Szent Anna Egyesület, Jani Balázs a Kézdivásárhelyi Magánerdészet részéről. Idéntől csatlakozott a Bábes-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozata, a sepsibükszádi BIFISZ Ifjúsági Egyesület és Herbszt József.

A közel 20 kilométeres útszakasz megtisztítására a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskola 5-8 osztályos diákjai, a sepsibükszádi BIFISZ Ifjúsági Szervezet és a Polgármesteri Hivatal alkalmazottai, a Bábes-Bolyai Tudományegyetem Gyergyószentmiklósi Tagozatának hallgatói, szülők és önkéntesek vállalkoztak. A nagyszabású tevékenységen mintegy 120 személy vesz részt.

Az akció után a résztvevőket a Balvanyos Resort tulajdonosai, a Szarvadi-Téglás házaspár, Zsuzsanna és Lóránd bográcsgulyással vendégelik meg és a résztvevő diákoknak köszönetképpen munkájukért kalandpark belépőt ajánlottak fel a Balvanyos Adventure Parkba.

Az eseménynek további két támogatója van: a Hargita Gyöngye (Perla Harghitei) és a Csíki Csipsz, az előbbi biztosítja az ásványvizet a lelkes önkénteseknek, utóbbi pedig csipsz termékekkel jutalmazza meg őket.

Az esemény célja a természet szépségének és tisztaságának a megőrzése, a turizmus ökológiai lábnyomának csökkentése és a természet tiszteletének tudatosítása a helyi közösségekben, hangsúlyozni azt, hogy globálisan kell gondolkodni és helyileg cselekedni a környezetvédelem érdekében!


 

Kérem ossza meg ismerőseivel: