Szent Antal-kápolna búcsús ünnepe

Augusztus 4-én, vasárnap

Mindenkit szeretettel meghívunk a Szent Antal kápolna búcsús ünnepére, augusztus 4-én, vasárnap.

Bár a kápolna Urunk színeváltozásának ünnepére van szentelve, közel esvén a Porciunkula ünnephez, amely a ferencesek búcsús ünnepe, minden évben augusztus első vasárnapján tartjuk a kápolnánál a búcsút.
Az esemény már néhány éve népünnepéllyé nőtte ki magát, hiszen önkormányzati kezdeményezésre ebéddel kínálják a búcsúra zarándokolókat, és a délután folyamán kikapcsolódásra, közös játékra is lehetőség van.

Az augusztus 4-i búcsús ünnep programja:

12:00: Búcsús szentmise
13:00: Kulturális műsor Szekeres Kamilla előadásában, aki az Ó, Szent István moldvai eredetű népdalt fogja énekelni.

Ez követően bográcsos ebéd (az ételt a helyi képviselők csoportja biztosítja saját hozzájárulásból és adományokból, italokat lehet a helyszínen vásárolni.

Ebéd után csürközési lehetőség (ameddig kerülnek vállalkozó kedvű játékosok). Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendett a felelevenített népi játék, a csürközés. A régmúlt időkben ezt a játékot a csűrkertekben, lényegében a csűrök között (csűrközt) folytatták le elsősorban a gyerekek, de a fiatalok körében is népszerű volt.

Idén is az a cél, hogy a játék éljen, szórakoztasson, aki még nem ismeri, láthassa, tanulhassa. A játékhoz biztosítjuk az eszközöket. Csapatok a helyszínen is verbuválódhatnak, több csapat esetén a beosztás és a szabályok egyeztetése ugyanott történik. Minden korosztályt várunk, idősebbek részvételének különösen örülnénk!

Kérem ossza meg ismerőseivel: