A Szent Cecília kórus és zenekar Gyergyószentmiklóson

Ruzitska 230–150

2019. április 2-án, kedden 19 órakor várunk mindenkit szeretettel a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermébe az idei évad utolsó komolyzenei bérletébe foglalt előadásunkra.

A kolozsvári Szent Mihály-templom kórusának és zenekarának legfőbb célja, hogy a liturgikus cselekményekben egyházzenei szolgálattal vegyen részt. Az énekelt zsoltárok, könyörgések, imák mind az Istent dicsőítik a zene eszközeivel. Templomukban a színvonalas egyházzenei szolgálat hosszú múltra tekint vissza, erről tanúskodik a templom gyönyörű hangszere is, a gazdag kottatár, és számos neves zenész munkája: Ruzitska György, Zsizsmann Rezső, Rezik Károly, hogy csak néhányat említsünk. A karzaton érdekes hic fuit-feliratokat fedezhetünk fel: évszámokat, több száz éves neveket, amelyeket bizonyára a valaha itt szolgáló énekesek karcoltak a kőbe. Mindez nem lett volna lehetséges elkötelezett kántorok, karnagyok, orgonisták nélkül, valamint azon gyerekek és felnőttek nélkül sem, akik ezt igazi szolgálatnak tekintették, és mindenkor áldozatot hoztak érte. Örököseik, a jelenlegi Szent Cecília muzsikusok ma is kamatoztatják az itt felhalmozódott szellemi és anyagi értékeket. Számukra fontos, hogy a repertoáruk minél változatosabb legyen, ezért a gregorián dallamkincstől a kortárs kórusművekig minden helyet kap énekkaruk liturgikus szolgálatában.

Műsoron: Ruzitska György (1789 – 1869): Missa no.I.


Az előadásra érvényesek az Ambrus Éva illetve Bálint Ákos bérletek. A jegy ára felnőtteknek 15 lej, szakmabelieknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 12 lej. Elővételben a Figura Stúdió Színház jegypénztárában válthatók, munkanapokon 15 órától 19 óráig. Helyfoglalás a 0266/361.992-es vagy a 0742/215.503-as telefonszámon.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Szervezők: Gyergyószentmiklós Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ
Partnerek: Figura Stúdió Színház, Gyergyó Tv, székelyhon.ro, Gyergyói Kisújság, Keletinfo Mediagroup, Hargita Népe, Marosvásárhelyi rádió.

Kérem ossza meg ismerőseivel: