Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 18.

2018. NOVEMBER 18. ÉVKÖZI 33. VASÁRNAP

November 18-án, vasárnap van a Szent Erzsébet-gyűjtés a Caritas részére.

 A búcsús szentmise a Szent Erzsébet Öregotthonban november 19-én, hétfőn de. 11 órától lesz.

 Kedden, november 20-án, az esti szentmise után szentségimádást tartunk.

 Pedagógusok számára tartunk lelki napot pénteken, november 23-án 16 órától a plébánián. Szeretettel várjuk!

 A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, idén november. 24-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét világméretű szentségimádás lesz, amelybe a mi egyházközségünk is bekapcsolódik. Egy éve harminc ezren imádkoztunk 18 országban, 840 helyszínen. Templomunkban is november 24-én, szombaton 17 órától lesz a szentségimádás, ahová mindenkit szeretettel várunk. Részletek olvashatók plébániánk Facebook-oldalán, ahol kérjük, aki teheti, regisztráljon.

 Az idén is lesz adventi vásár a Szent István templom előtti téren. Célja: Segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy asztalt tudjunk biztosítani. Külön kérésünk, hogy csak kézműves munkákat ajánljanak eladásra. A vásáron résztvevők bevételének bizonyos százalékát szívesen fogadjuk a kitűzött cél elérése érdekében. Köszönjük!

 Folytatódik a kézműves foglalkozás szombaton de. 11 órától a plébánián.

A gyergyószentmiklósi önkormányzat idén ötödik alkalommal indítja útjára az Együtt Egymásért Szentmiklósiakért programot, november 23 és december 15-e között. Az előző évekhez hasonlóan tartós élelmiszert gyűjtünk szűkös körülmények között élő gyergyószentmiklósi sokgyermekes családoknak, egyedülálló időseknek, egyszülős családoknak, sérültet gondozó családoknak, hogy kissé könnyebbé tegyük számukra az ünnepi készülődést. Tekintettel arra, hogy idén advent 4. vasárnapja, december 23-a, szeretnénk egy héttel hamarabb elkezdeni a közösségi akciót, hogy karácsonyig minden család asztalára kerülhessen az adomány.

Az idei program fővédnöke: Mátyás István, református lelkipásztor
Mottója: Van, aki bőven ad, mégis gazdagabb lesz (Péld. 11, 24)

Mindenkit szeretettel meghívunk pénteken, november 23-án 17 órai kezdettel a program megnyitójára a Sláger Centerben található gyűjtőponthoz.
Tartós élelmiszert adakozni hétköznapokon a BB Market, a Kordiál üzletekben és a szociális osztály székhelyén lehet, szombatonként pedig a Sláger Centerben.

 Az Arbor szövetség és plébániánk “Védjük, amíg van” előadássorozat keretén belül szeretettel hív mindenkit Dr. Madarász Enikő „Szép öregkor – avagy méltósággal
öregedni” című előadására november 21-én, szerdán este 19 órától.

 Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható. Ára: 3, illetve 10 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. NOVEMBER 18.–NOVEMBER 25. KÖZÖTT

MISEREND

Kérem ossza meg ismerőseivel: