Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 25.

2018. NOVEMBER 25. ÉVKÖZI 34. VASÁRNAP – KRISZTUS KIRÁLY ÜNNEPE

• November 30-án, pénteken, nem lesz irodai szolgálat!

• November 30-án, pénteken 19 órától lesz a Belső Iránytű következő előadása. Az előadás címe: A művész hite – A szobrászat vonzásában és a közösség szolgálatában. Előadó: Sárpátki Zoltán szobrászművész. Ő készítette a Szent István templom keresztúti stációit. Szeretettel várunk mindenkit!

• December 1-én, szombaton, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Ezen a hétvégén kispapok lesznek a vendégeink!

• Jövő vasárnap adventi vásár lesz, itt, a Szent István templom melletti téren. Célja: Segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy asztalt tudjunk biztosítani. Külön kérésünk, hogy csak kézműves munkákat ajánljanak eladásra. A vásáron résztvevők bevételének bizonyos százalékát szívesen fogadjuk a kitűzött cél elérése érdekében. Köszönjük!

• Folytatódik a kézműves foglalkozás szombaton de. 11 órától a plébánián.

• Elindult az Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért program. Az előző évekhez hasonlóan tartós élelmiszert gyűjtünk szűkös körülmények között élő gyergyószentmiklósi sokgyermekes családoknak, egyedülálló időseknek, egyszülős családoknak, sérültet gondozó családoknak, hogy kissé könnyebbé tegyük számukra az ünnepi készülődést. Tartós élelmiszert adakozni hétköznapokon a BB Market, a Kordiál üzletekben és a szociális osztály székhelyén lehet, szombatonként pedig a Sláger Centerben.

• Szeretettek hívjuk a híveket az adventi vasárnapokon este 19:15-től a főtéri parkba adventi gyertyagyújtásra.

• Jótékonysági színházi előadásra kerül sor 2018. december 3-án 18 órától a Korona nagytermében. Bemutatásra kerül Török Rezső – Juhászlegény című darabja. Előadja: a ditrói, szárhegyi, orotvai csoport. A belépés ingyenes. A tetszőleges adományt a Szeretet konyha javára ajánlják fel a szervezők. Mindenkit szeretettel várnak!

• Várjuk olyan gyergyói és környékbeli családok, anyukák jelentkezését a Szent Miklós plébánián, akik decemberben, januárban várják megszületni családjuk legújabb tagját és vállalnák, hogy bölcsőben altatják-ringatják a picit, majd mikor kinőtt belőle a gyermek, továbbadják az ingyenesen kapott vándorbölcsőt! A székelyföldön most bontakozó Vándorbölcső program részesei lennének! Az ünnepélyes bölcsőátadás advent 3. vasárnapján szentmise keretében fog történni. További részletek a Szent Miklós plébánia irodájában kaphatók.

• Akinek nem sikerült az egyházadót befizetni, kérjük tisztelettel, mielőbb tegye meg. Köszönjük mindazoknak, akik már megtették.

• Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható. Ára: 3 lej, illetve 10 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. NOVEMBER 25.–DECEMBER 2. KÖZÖTT

MISEREND

Kérem ossza meg ismerőseivel: