Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

December 10.

2018. DECEMBER 9., ADVENT II. VASÁRNAPJA

Folytatódnak a RÓRÁTÉ szentmisék. Minden szerdán gyermekrorátét végzünk, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket.

 Hétfőn, december 10-én de. 10 órától papi rekollekciós szentmise lesz a Szent Miklós templomban.

 Szerdán, december 12-én 19 órától lesz a Belső Iránytű következő előadása Vallásosság – egyházkép – vallásgyakorlás – Közösségünk feltérképezése címmel. Előadók: Fodor Rita szociális munkás és Dr. Dániel Botond szociológus.

 Elsőáldozó gyermekek szüleinek találkozója lesz csütörtökön, december 13-án 19 órától a plébánián.

 Az 50. évadját ünneplő KALÁKA együttes karácsonyi koncertet tart templomunkban december 14-én, pénteken este 19 órától „Szabad-e bejönni ide Betlehemmel? címmel. Jegyek kaphatók a Figura Stúdió színház pénztárában hétköznapokon 15–18 óra között és előadás előtt a templomban. A jegyek ára 15 lej. Részletek olvashatók a kifüggesztett plakáton.

 Szombaton, december 15-én nagytakarítás lesz a templomban. Minden segítséget szívesen fogadunk!

 Szombaton, december 15-én az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a harmadik adventi gyertyát. 

 Folytatódik a kézműves foglalkozás szombaton de. 11 órától a plébánián. 

 A 80. évesek kortárstalálkozója december 15-én, szombaton 11 órától lesz a Szent Miklós templomban. 

 Szeretettel várunk mindenkit a Vaskertes Általános Iskola művészeti osztályainak Karácsonyváró koncertjére vasárnap, december 16-án 16 órától itt a templomban. 

 Szeretettek hívjuk a híveket az adventi vasárnapokon este 19:15-től a főtéri parkba, adventi gyertyagyújtásra. 

 Jövő vasárnap december 16-án Családos lelkinap lesz. Témája: hivatás és család. A program a Szent Miklós templomban a 12 órai ünnepi szentmisével kezdődik, amelyben megáldják a családokat, majd közös ünnepi ebédre hívják a Korona ebédlőjébe. Bővebb információ a plébánia irodáján valamint a Szent Miklós plébánia Facebook-oldalán.

 A református nőszövetség jótékonysági estet szervez, amely egy adventi csendes baráti beszélgetés lesz egy szerény vacsorával egybekötve december 15-én, szombaton a Szilágyi vendéglőben. A begyűlt összeget a református parókia felújítására ajánlják fel. A jótékonysági estre belépőkártyát 50 lejért lehet váltani, de aki nem jut el az estre adománykártyát válthat tetszőleges összegért, vagy adományát leadhatja a Szt. István plébánián is.

 A kijáratnál kapható a kispapok adventi kiadványa, az Adventi mozaik. Ára 4 lej.

 Naptár kapható a plébánián és a sekrestyében.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. DECEMBER 9.–DECEMBER 16. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: