Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

December 23.

2018. DECEMBER 23., ADVENT IV. VASÁRNAPJA

Hétfőn, december 24-én este a gyerekek pásztorjátékot adnak elő 21:00 órától, majd ezután kezdődik az éjféli mise. 

 Kedden, december 25-én karácsony napján a szentmisék a megszokott ünnepi sorrendben lesznek!
Az esti szentmise után pedig a plébániánk ifjúsági zenekara, a Glory karácsonyi koncertet mutat be!

 Karácsony másodnapján szentmisék lesznek:

– de. 11:00 és este 18:00 órától itt a templomban
– du. 13:00 órától a Gyilkostónál

 A gyergyószentmiklósi Fúvószenekar karácsonyi koncertet tart december 25-én, kedden 18 órától a Munkás Szent József templomban, szerdán, december 26-án pedig a református templomban. Szeretettel várják a híveket!

 Egyházközségünkben a házszentelés január 2-án kezdődik. Minden reggel 9 óra körül indulunk. Kérjük, hogy nézzék át figyelmesen a házszentelési beosztást, mert változások vannak az előző évekhez képest. A beosztás ki van függesztve a hirdetőtáblán, az internetes honlapunkon, és a plébánia Facebook-oldalán is. Lehetőség van egyházi hozzájárulás kifizetésére a házszentelés alkalmával a kántoroknál. Biztatjuk a kedves híveket, hogy fogadják kellő áhítattal a Szent Keresztet.

 December 23-án, advent 4. vasárnapján közösen díszítünk fát a Megváltó érkezésének tiszteletére a Szent István-téren. A fa díszítésében közösen veszünk részt a 11 órától kezdődő szentmise után.

 A Caritas a mobilszolgáltatók segítségével adományt gyűjt a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére. Egy SMS küldésével, a 8840-es számra, adományozhatunk 2 eurót, amellyel egy gyermek egy napi meleg ebédjét fizetjük ki. Részletek olvashatók a kifüggesztett plakáton.

 A Krisztus világa című újság ára megváltozott, az új ára 3 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. DECEMBER 23.–DECEMBER 30. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: