Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 5.

HIRDETÉSEK 2019. MÁJUS 5–12. KÖZÖTT

Folytatódnak májusi ájtatosságok és a Szent Antal kilenced.

 Templomunkban az elsőáldozás jövő vasárnap, május 12-én a 11 órás szentmise keretében lesz.

 A „Ferenc pápa látogatása Székelyföldön” témájú prózaíró és rajzpályázatok díjazására kerül sor csütörtökön, május 9-én d.u. 17 órától a Szt. István plébánia nagytermében. Szeretettel várjuk a résztvevőket.

 Sosem növök fel – írja egy, a negyvenes évek elején járó ditrói nő fanyar humorral, és nem csak arra gondol, hogy örökké megmarad az emberben az egykori gyerek. Vencsel Katika valóban gyerekcipőben jár, magassága miatt is a gyerekek maguk közé sorolják. Mély őszinteséggel beszél életéről, fogyatékosságáról úgy, hogy tőle erőt meríthetünk mindannyian. Nem kér a sajnálatból, ő adni akar. Hogy mit? Az fog kiderülni a Belső iránytű legközelebbi előadásán és könyvbemutatóján, május 10-én 19 órától a Szent István plébánia nagytermében. Vencsel Katikát a Belső iránytű előadására elkíséri Nagyálmos Ildikó újságíró, Bajkó Csilla mentálhigiénés szakember és Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere.

 Fölszállott a páva résztvevői székelyföldön turnéznak május folyamán. Gyergyószentmiklóson az előadás a Művelődési Házban lesz máj. 17 én este 19:00 órától. Jegyek elővételbe a Figura Stúdió jegypénztáránál Szeretettel várnak mindenkit.

 Templomunkban június 16-án tartjuk a 25 és 50 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat és hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁJUS 5–12. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: