Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 12.

HIRDETÉSEK 2019. MÁJUS 12–19. KÖZÖTT

Folytatódnak a májusi ájtatosságok és a Szent Antal kilenced.

 Szombaton, május 18-án 14 órától lesz a Feltöltő Keresztény Zenefesztivál a Művelődési Ház előtti téren, majd vasárnap 12 órától ökumenikus istentiszteletre várják a híveket. A rendezvény szervezési költségeihez adományokat fogadunk el. Adományaikat a kihelyezett dobozba tehetik. Köszönjük!

 A Feltöltő fesztivál sikeréért imádkozunk május 12-én, vasárnap este 19–20 óra között, itt a templomban. Ez egy ökumenikus dicsőítő alkalom, ahová szeretettel várjuk a híveket.

 Márton Áron püspökké szentelésének 80. évfordulója alkalmából nyílt tárlat lesz megtekinthető május 18. és június 20. között az Örmény Katolikus Közösségi házban, hétköznapokon 10 és 17 óra között. Az ünnepélyes megnyitóra 2019. május 18-án, szombaton 19 órától kerül sor az Örmény Templomban. Mindenkit szeretettel várnak!

 Értesítést kaptunk, hogy a román vasúttársaság pótvonatokat indít a pápalátogatásra. Városunkat érinti a Marosvásárhely–Csíkszereda útvonalon közlekedő R13554 számú vonat, amely csak június 1-én közlekedik. A vonat Marosvásárhelyről indul 2:47 órakor és Csíkszeredába érkezik 7:48 órakor. Visszaindul 15:07-kor. A jegyek megvásárlása a CFR honlapján lesz lehetséges, előre láthatólag a jövő héten.

 Plébániánk autóbuszt indít a csíksomlyói búcsúra. Az utazás ára 25 lej. Iratkozni lehet a plébánia irodában.

 A május 26-i európai parlamenti választásoknak nagy a tétje, hisz nem mindegy, hogy az elkövetkező időszakban kik képviselik térségünket az Európai Parlamentben. E felelősség tudatában arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt a választáson.

 Templomunkban június 16-án tartjuk a 25 és 50 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat és hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁJUS 12–19. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: