Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 26.

HIRDETÉSEK 2019. MÁJUS 26–JÚNIUS 2. KÖZÖTT

Folytatódnak májusi ájtatosságok és a Szent Antal kilenced.

 Ezzel a héttel a hittanórák befejeződtek.

 Kétnapos lelki felkészülést tartunk templomunk búcsúünnepére és egyben Ferenc pápa látogatására kedden és szerdán az esti szentmisék keretében. Kérjük azokat, akik utaznak a pápalátogatásra, hogy lehetőségük szerint vegyenek részt a lelki felkészülésben is.

 Május 29-én, szerdán este 19 órától filmnézés lesz a plébánián. Levetítjük a „Ferenc pápa, a hiteles ember!” című filmet. Szeretettel várjuk a híveket.

 Május 30-án, csütörtökön Áldozócsütörtök, Urunk mennybemenetelének ünnepe. Ezen a napon nincs irodai szolgálat. Ugyanekkor van templomunk búcsúünnepe. Az ünnepi búcsús szentmise 17 órától kezdődik. A búcsúra a kedves hívektől süteményt fogadunk el, hogy a szentmise után tudjuk megkínálni a búcsús szentmise résztvevőit.

 A pápalátogatásra a busz június 1-én, szombaton reggel háromnegyed 5 órakor indul a plébánia elől. Kérjük, hogy a beléptető kártyákat vegyék át a plébánia irodában.

Útmutató a pápalátogatásra személyautókkal érkezők számára

A gépkocsival Gyergyószentmiklós irányából érkezők Csicsó és Csíkszereda között hagyhatják autóikat az országút mentén. Ugyanakkor Pálfalva vagy Csomortán irányából is megközelíthetik Csíksomlyót, ezzel közelebb kerülve a nyereghez, az autókat a megyei út illetve a községi utak mentén is leparkolhatják. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a zarándokok a Csicsót követő körforgalomban balra kanyarodnak a terelőúton Szépvíz irányába, ahol vagy a terelőút, illetve az országút mentén hagyják gépkocsikat, vagy az országútról letérve Delne–Pálfalva, illetve Csomortán irányából közelítik meg Csíksomlyót, ameddig a forgalomkorlátozás engedi.
A Gyergyószentmiklós felől érkező autóbuszok a Taploca utcai körforgalomig vihetik a zarándokokat, akik ettől a ponttól gyalogosan fogják megközelíteni Csíksomlyót, az autóbuszok pedig visszafordulnak és elfoglalják a város szélén kijelölt parkolóhelyeiket. A csoportvezetők feladata lesz kommunikálni a buszsofőrökkel a járművek későbbi tartózkodási helyeiről, ahonnan majd útra indulhatnak az esemény után.

 Plébániánk autóbuszt indít a csíksomlyói búcsúra. Az utazás ára 25 lej. Iratkozni lehet a plébánia irodában.

 A május 26-i európai parlamenti választásoknak nagy a tétje, hisz nem mindegy, hogy az elkövetkező időszakban kik képviselik térségünket az Európai Parlamentben. E felelősség tudatában arra kérjük Önöket, hogy vegyenek részt a választáson.

 Templomunkban június 16-án tartjuk a 25 és 50 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat és hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.

 Kérjük azokat, akik jelentkeztek a papokért és szerzetesekért szervezett imaláncba, hogy jöjjenek a plébániára átvenni a borítékokat, amelyben megkapják a tudnivalókat az imaláncról.

 A kántor urat megműtötték. A 6 órás műtétet követően most már jól van. Hálásan köszöni az érte mondott imákat és a műtétjét lehetővé tevő pénzbeli adományokat. Templomunkban a hívek összesen 12 262,00 lejjel és 20000 Ft.-al támogatták. Isten fizesse!


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁJUS 26–JÚNIUS 2. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: