Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 17.

HIRDETÉSEK 2019. NOVEMBER 17–24. KÖZÖTT

A jövő héten folytatódnak a hittanórák a beosztás szerint. Szeretettel várjuk a gyerekeket!

 November 17-én, vasárnap 11 órától búcsús szentmise lesz a Szent Erzsébet Öregotthonban.

 Szerdán, nov. 20-án, az esti szentmise után szentségimádást tartunk.

Joyce Rupp lelkiségi író Repülj, míg vannak szárnyaid című könyvének bemutatójára kerül sor szerdán, nov. 20-án 19 órától a plébánia nagytermében. Szeretettel várunk mindenkit!

 A Belső Iránytű következő előadása pénteken, nov. 22-én lesz. Előadó: Laczkó Vass Róbert, színész, énekes: Az előadás címe: Vannak vidékek. Világjárás, világlátás keresztény szemmel.

 Plébániánk kurzust indít Új élet Krisztusban címmel bérmálkozók és fiatal felnőttek részére dec. 13–15. között. Jelentkezni lehet Vincze Eszternél vagy a plébánián.

 Ministránsfoglalkozás lesz november 23-án, szombaton de. 10 órától. Szeretettel várjuk a gyermekeket.

November 23-án, szombaton kézműves foglalkozás nem lesz.

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, idén nov. 23-án, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét világméretű szentségimádás lesz, amelybe a mi egyházközségünk is bekapcsolódik. Ezért szombaton 17 órától vasárnap reggelig lesz a szentségimádás, ahová mindenkit szeretettel várunk.

 Az idén is lesz adventi vásár a Szent István templom előtti téren. Célja: Segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy asztalt tudjunk biztosítani. Külön kérésünk, hogy csak kézműves munkákat ajánljanak eladásra. A vásáron résztvevők bevételének bizonyos százalékát szívesen fogadjuk a kitűzött cél elérése érdekében. Köszönjük!

 November 24-én, vasárnap a Szt. Miklós templomban 17 órától tartandó ökumenikus istentisztelettel útjára indul az idei Együtt, egymásért, Szentmiklósiakért karitatív rendezvény. Az adományok felajánlása a kihelyezett gyűjtőpontokon és szombatonként a Sláger Centerben nov. 25-től dec. 21-ig tart. Folyamatosan elérhető, kihelyezett gyűjtőpontok a BB Market és a Kordiál üzletekben lesznek, valamint hétköznaponként a szociális osztályra lehet majd adományt beadni. Az idei program fővédnöke: Ft. Msgr. Portik-Hegyi Kelemen főesperes, mottója pedig ÉHES VOLTAM ÉS ENNEM ADTATOK (Mt. 25,35).

 Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható. Ára: 4 illetve 10 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. NOVEMBER 17–24. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: