Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

December 15.

HIRDETÉSEK 2019. DECEMBER 15–22. KÖZÖTT

 A jövő héten folytatódnak a hittanórák, a ministránsfoglalkozás és a kézműves foglalkozás a beosztás szerint. Szeretettel várjuk a gyerekeket!

 Folytatódnak a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6:00 órától. Szerdán gyermekrorátét végzünk, ahová szeretettel várjuk a gyerekeket. A szentmisék alatt gyónási lehetőség van. Éljünk a lehetőséggel.

 Elsőáldozó gyermekek szüleinek találkozója lesz csütörtökön, dec. 19-én 19 órától a plébánián.

 Pénteken, dec. 20-án meglátogatjuk azokat a nem elsőpéntekes betegeket, akik karácsonyi szentgyónást szeretnének végezni. Kérjük, a hozzátartozókat jelentsék a gyónási szándékokat a plébánián.

 Advent 4. vasárnapján, december 22-én közösen díszítünk fát a Megváltó érkezésének tiszteletére a Szent István-téren. Mindenkit szeretettel és teával várunk. Szeretettel fogadunk gyermekek, családok által lehetőleg természetes anyagokból készített, ötletes díszeket, nagyobb gömböket. Fontos, hogy ezek az időjárás változásait jól bírják és méretük, megfelelő legyen, hogy egy nagyobb fenyőfára feltegyük. A díszekre, kérjük, készítsenek felfogató hurkot is, hogy szél esetén is megálljanak. A fa díszítésében közösen veszünk részt a 11 órától kezdődő szentmise után.

 Szentségimádást tartunk pénteken, dec. 20-án az esti szentmise után.

 Szombaton, dec. 21-én nagytakarítás lesz a templomban. Minden segítséget szívesen fogadunk!

 Szombaton, dec. 21-én az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát.

 Vasárnap, dec. 22-én a Vaskertes Iskola diákjainak koncertjére kerül sor itt a templomban.

 Szeretettek hívjuk a híveket az adventi vasárnapokon este 19:15-től a főtéri parkba adventi gyertyagyújtásra.

 Biztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben.

 Mivel közeleg az év vége és még nagyon sokan nem fizették be egyházi hozzájárulásukat, tisztelettel kérjük, hogy lehetőségük szerint rendezzék ezt a tartozást. Köszönjük!

 Katolikus falinaptár, forgatós naptár valamint Katolikus Kalendárium is kapható.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. DECEMBER 15–22. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: