Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

December 22.

HIRDETÉSEK 2019. DECEMBER 22–29. KÖZÖTT

 December 22-én, advent 4. vasárnapján közösen díszítünk fát a Megváltó érkezésének tiszteletére a Szent István téren. A fa díszítésében közösen veszünk részt a 11 órától kezdődő szentmise után.

 December 22-én, advent 4. vasárnapján 16 órától a Vaskertes Iskola Karácsonyváró Gyerekkoncertet ad itt a templomban.

Kedden, dec. 24-én este a gyerekek pásztorjátékot adnak elő 21:00 órától, majd ezután kezdődik az éjféli mise.

 Szerdán, december 25-én, karácsony napján a szentmisék a megszokott ünnepi sorrendben lesznek.
Az esti szentmise után pedig a plébániánk ifjúsági zenekara, a Glory, karácsonyi koncertet mutat be.

 Karácsony másodnapján szentmisék lesznek:
– de. 11:00 és este 18:00 órától itt a templomban
– du. 13:00 órától a Gyilkostónál

 December 26-án 16 órától a Szt. Miklós templomban tartják a város énekkarai karácsonyi jótékonysági énekműsorukat. Fellép: a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusa, a Salamon Ernő Gimnázium és a Szent Miklós Kamaraegyüttes énekkarai, ill. zenekarai. Zongorán közreműködik Mihály Csaba zenetanár és zenésztársai. A bevételt a Szeretetkonyha javára.

 A gyergyószentmiklósi Fúvószenekar karácsonyi koncertet tart dec. 27-én pénteken 16 órától az örmény templomban. Szeretettel várják a híveket!

 A Mária Iskola lelki délutánt szervez 5 perc karácsony az év minden napján témával. A program helyszíne a Szt. István plébánia dec. 27-én, pénteken 15 órától. Meghívott: Hajlák Attila plébános. Bővebb információ a hirdetőtáblán.

 Egyházközségünkben a házszentelés jan. 2-án kezdődik. Minden reggel 9 óra körül indulunk. Kérjük, hogy nézzék át figyelmesen a házszentelési beosztást, mert változások vannak az előző évekhez képest. A beosztás ki van függesztve a hirdetőtáblán, az internetes honlapunkon, és a plébánia Facebook-oldalán is. Lehetőség van egyházi hozzájárulás kifizetésére a házszentelés alkalmával a kántoroknál. Biztatjuk a kedves híveket, hogy fogadják kellő áhítattal a Szent Keresztet.

 Preszilveszteri nótás-táncos mulatság lesz a Szilágyi vendéglőben dec. 19-én du. 15 órától. Jelentkezni lehet Oláh Arankánál.

 Mivel közeleg az év vége és még nagyon sokan nem fizették be egyházi hozzájárulásukat, tisztelettel kérjük, hogy lehetőségük szerint rendezzék ezt a tartozást. Köszönjük!

 Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. DECEMBER 22–29. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: