Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Szeptember 6.

HIRDETÉSEK 2020. SZEPTEMBER 6–13. KÖZÖTT

• Amint már régebben is megfogalmaztuk, szeretnénk, ha plébániánkon létrejönne egy férfi rózsafüzér csoport. Már a bejelentés után voltak, akik jelezték, hogy ők szívesen jelentkeznek. A lelkesedés a jelentkezést illetően alábbhagyott. Bátorítjuk a férfitestvérek jelentkezését! Hirdetjük, hogy aki szeretne ehhez a csoporthoz tartozni, kérjük, jelentkezzen a plébánia irodájában szeptember 20-ig.

Megemlékezés: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata megemlékezést szervez a hetvenhat évvel ezelőtt elhunyt magyar királyi gyalogezred katonáinak tiszteletére. A megemlékezésre 2020. szeptember 7-én, hétfőn 17 órától kerül sor a Gac-oldali emlékműveknél. Az eseményre minden tiszteletét leróni vágyót szeretettel várnak a szervezők.

• Szeptember 8-án, kedden, Kisboldogasszony ünnepe. A szentmise 18:00 órakor lesz.

• Szombaton, szeptember 12-én, Mária neve napján a Békény utcai csengettyűnél a búcsús szentmise 18 órakor kezdődik. Mindenkit szeretettel várunk!

• Egyházközségünkben az elsőáldozás, ami májusról elmaradt, október 11-én lesz. A felkészítők folytatását elkezdtük. A Vaskertes és a Fogarassy iskola diákjainak szerdán délután 4 órától, a Kós Károly iskola diákjainak péntek délután 4 órától lesznek a találkozók. Kérjük a szülőket, hogy küldjék gyerekeiket! A szentmisére, amennyiben lehetséges, a gyerekek a szülőkkel együtt jöjjenek!

• Szeptember 13-án, vasárnap a 11 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk a 25, az 50, és a 60 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat, vagy hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.

• Szeptember 13-án, vasárnap 12:00 órakor kezdődik az Örmény templomban a búcsús szentmise, ahová szeretettel várnak mindenkit.

• A Katolikus Egyház Kolozsváron bentlakást és évi 2500 lejes ösztöndíjat biztosít minden olyan Kolozsváron tanuló katolikus egyetemi hallgatónak, aki a Babeș-Bolyai Tudományegyetem bármilyen szakára jelentkezik a Római Katolikus Teológia Karra való jelentkezés mellett. További információ a Teológia Kar honlapján http://rocateo.ubbcluj.ro/ érhető el. Az ösztöndíjat a második szak tandíjára lehet fordítani. Így teológiát is végezve, azon túl, hogy katolikus fiataljaink számára nő a munkapiacon való elhelyezkedés esélye, jobban megismerkedhetnek Istennel, ami segítheti az életben való boldogulásukat.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. SZEPTEMBER 6–13. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: