Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 15.

HIRDETÉSEK 2020. NOVEMBER 15–22. KÖZÖTT

November hónapban is minden szerda este 7 órától közös rózsafüzért végzünk betegeinkért és a járvány sújtotta világért. Ezt az imádságot közvetítik templom.ro oldalon és plébániánk Facebook-oldalán. Szeretettel hívjuk és várjuk híveinket, hogy közösen imádkozzunk.

 Pénteken, nov. 20-án, 19-22 óra között szentségimádást tartunk templomunkban, amelyet egyházközségünk lelki megújulásáért ajánlunk fel. Szentségimádásra szeretettel várunk mindenkit.

 A 2021-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, idén nov. 21-én, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét világméretű szentségimádás lesz, amelybe a mi egyházközségünk is bekapcsolódik. Szombaton a 17 órától kezdődő szentségimádásra szeretettel várunk mindenkit.

 Az idén is lesz adventi vásár a Szent István templom előtti téren, mivel a járványügyi szabályozások megengedik a kinti vásárok működését, a szabályok betartásával Célja: Segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy asztalt tudjunk biztosítani. Külön kérésünk, hogy csak kézműves munkákat ajánljanak eladásra.

 Idén hetedik alkalommal készülünk az Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért karitatív programra. Bár az idei évet a világjárvány gyökeresen átírta, a cél változatlan: városunk hátrányos helyzetű családjainak és időseinek megsegítése, akiknek gondot jelent a mindennapi betevő az ünnepi időszakban még inkább, mint bármikor máskor. A közösségi szemléletre talán sosem volt ekkora szükség. A bizonytalanság által beárnyékolt hétköznapokban jelenthet reménysugarat, ha lehetőségeinkhez mérten az idei adventben is odafigyelünk rájuk. Fokozottan vigyáznunk kell egymás egészségére, épségére, így – mindannyiunk érdekében – kerülnünk kell a nagyobb létszámú események szervezését. A tartósélelmiszer-gyűjtés viszont, a biztonsági előírások betartásával, idén változatlanul megvalósul a november 29. és december 20. közötti időszakban. Felajánlásaikat a megjelölt időszakban folyamatosan megtehetik a Sláger Centerben, a Bucsin negyedi BB Market üzletben, valamint a főtéri Kordial üzletben kihelyezett gyűjtőpontoknál. Emellett hétköznapokon 8 és 16 óra között a Szociális Igazgatóság Kárpátok utca 5. szám alatt található székhelyén is fogadjuk élelmiszer-adományaikat.

 Az elsőáldozási csoportképek átvehetők a plébánia irodában

 A Van emberem című könyvet meg lehet vásárolni. Az ára 25 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. NOVEMBER 15–22. KÖZÖTT
miserend
Kérem ossza meg ismerőseivel: