Szent István Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

December 13.

HIRDETÉSEK 2020. DECEMBER 13–20. KÖZÖTT

 Folytatódnak a RÓRÁTÉ szentmisék hétfőtől péntekig reggel 6 órától. Hétfőtől élő közvetítés lesz a Gyergyó Tv-n keresztül a beteg, házhoz, vagy ágyhoz között testvéreinknek, hogy ők is bekapcsolódhassanak a hajnali szentmisékbe. A Szent István templomban szombaton nincs roráté szentmise. A szentmisék alkalmával gyónási lehetőség lesz egészen karácsonyig. Éljünk a lehetőséggel!

 Dec. 19-én, szombaton 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát. A városi adventi gyertyagyújtás ugyancsak szombatonként 18:30 órától lesz, ami a hívek számára Gyergyó Tv-lesz követhető.

 Advent 4. vasárnapján, december 20-án közösen díszítünk fát a Megváltó érkezésének tiszteletére a Szent István-téren. Mindenkit szeretettel és teával várunk. Szeretettel fogadunk gyermekek, családok által, lehetőleg természetes anyagokból készített, ötletes díszeket, nagyobb gömböket. Fontos, hogy ezek az időjárás változásait jól bírják és méretük megfelelő legyen, hogy egy nagyobb fenyőfára feltegyük. A díszekre, kérjük, készítsenek felfogató hurkot is, hogy szél esetén is megálljanak. A fa díszítésében közösen veszünk részt a 11 órától kezdődő szentmise után.

 Szentségimádást tartunk vasárnap, dec. 20-án az esti szentmise után.

 Hétfőn, dec. 21-én meglátogatjuk azokat a nem elsőpéntekes betegeket, akik karácsonyi szentgyónást szeretnének végezni. Kérjük, a hozzátartozókat jelentsék a gyónási szándékokat a plébánián.

 Bíztatjuk híveinket, hogy lehetőségük szerint támogassák az EGYÜTT, EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT programot. Adományaikat fogadják a BB Marketben, a Kordiál üzletben és a Sláger Centerben, valamint hétköznapokon 8 és 16 óra között a Szociális Igazgatóság Kárpátok utca 5. szám alatt található székhelyén.

 Mivel közeleg az év vége és még nagyon sokan nem fizették be egyházi hozzájárulásukat, tisztelettel kérjük, hogy lehetőségük szerint rendezzék ezt a tartozást. A főegyházmegyei előírás szerint az egyházi hozzájárulás összege személyenként az évi jövedelem 1%-át teszi ki. Ezt az összeget nagyon kevesen fizetik be. Az egyházadó minimálisan meghatározott összege a Gyergyói medence településein 70 lej kereső személyenként. Köszönjük!

 Kapható a:

– Van emberem című könyv – ára 25 lej.
– A káosz túloldala c. könyv – ára 25 lej
– Joyce Rupp: Fogódzók a léleknek című könyv – ára 30 lej.

 Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható a sekrestyében és az irodában. Ára 4 illetve 10 lej.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2020. DECEMBER 13–20. KÖZÖTT

miserend
Kérem ossza meg ismerőseivel: