Szent István Templom és Plébánia

Hirdetések és miserend

November 20.

Folytatódnak a plébániai hittanórák a kifüggesztett beosztás szerint!

 Az Ima a városért fohász-sorozat november 24-én, csütörtökön 20 órától a Szent István templomban lesz.

 Folytatódik a Belső Iránytű előadássorozat. November 25-én, pénteken 19 órától Dósa Zoltán egyetemi docens tart előadást Blöff és őszinte kommunikáció az élővilágban címmel. Mindenkit szeretettel várunk!

 Szombaton, november 26-án de. 11 órától kézműves foglalkozást tartunk gyerekek számára.

 November 26-án, szombaton, az esti szentmise előtt adventi gyertyagyújtás lesz itt a templomban, azaz ünnepélyesen meggyújtjuk az első adventi gyertyát.

 Az előző évekhez hasonlóan idén is, Advent vasárnapjain, meggyújtjuk a város adventi koszorújának lángjait, közösen hangolódunk és készülünk Jézus születésére. Az alkalmak minden vasárnap este 19:15-től kezdődnek a főtéri parkban. Mindenkit szeretettel várunk!

 Az idén is lesz adventi vásár a Szent István téren. Célja: Segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Kérjük azokat, akik részt szeretnének venni, jelentkezzenek a plébánia irodáján, hogy asztalt tudjunk biztosítani. Külön kérésünk, hogy csak kézműves munkákat ajánljanak eladásra. A vásáron résztvevők bevételének bizonyos százalékát szívesen fogadjuk a kitűzött cél elérése érdekében. Köszönjük!

 Több száz olyan család él Gyergyószentmiklóson, akiknek fejtörést okoz a mindennapi betevő megszerzése. Legtöbbjük nem hangoskodik, nem panaszkodik, csendben próbál megoldást találni súlyos anyagi gondjaira. Az idei adventben is értük indul útjára az EGYÜTT EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT program. Egyházak, civil szervezetek, cégek és az önkormányzat összefogásával állunk a szükséget szenvedő, egyedül élő idős, sokgyermekes, egyszülős, sérültet gondozó családok mellé. A program védnöke idén Böjte Csaba testvér, mottója pedig ADJ ÖRÖMMEL, SZERESS NAGYLELKŰEN! Az előző évekhez hasonlóan, tartós élelmiszer-adományokat közvetítünk az adventi időben, november 26. és december 17. között.
Gyűjtőpontok: SZOMBATONKÉNT A Sláger Centerben 9-18 óra között; HÉTKÖZNAPONKÉNT a Szociális Osztály székhelyén 8-16 óra között;  A hétvégén gyűlt élelmiszert következő hét elején kiosztjuk. A gyűjtőpontot minden szombaton egy-egy gyergyószentmiklósi szervezet fogadja örökbe. Megnyitó: november 25-én, pénteken 17 órától a Sláger Centerben, ahol köszöntőt és útravalót mond Böjte Csaba testvér. A megnyitóra és tartós élelmiszergyűjtésben való részvételre szeretettel várunk mindenkit.

 A Szállást keres a Szent Család népi ájtatosság imafüzetét kibővítve adja közre Hajlák Attila kézdivásárhelyi segédlelkész. Ebben tudósít az ájtatosság lényegéről, tartalmazza az imaóra szövegét és mind a kilenc napra nyújt egy-egy szentírási helyet és elmélkedést. Igényelni lehet a plébánia irodán. Ára 10 lej.

 Katolikus falinaptár és forgatós naptár kapható a plébánián és a sekrestyében. Ára 3 illetve 8 lej.


Miserend november 20–november 27.

VASÁRNAP

 

 

 

9,00

11,00

18,00

 

KRISZTUS KIRÁLY ÜNNEPE

 

– Ünnepi szentmise

– Ünnepi szentmise

– Ünnepi szentmise

 

November

20.

Jolán, Edmond, Ödön

HÉTFŐ

 

18,00

 

– György Istvánné, szül. Fazakas Margitért – 9. éves évf. sztm.

 

November

21.

Olivér

KEDD

 

18,00

 

– Szász Antalné, szül. Biró Annuskáért – 10. éves évf. és a Szász család elhunytaiért  

November

22.

Szt. Cecília, Csilla, Filemon

SZERDA

 

18,00

 

 

– Bíró Ignácért és testvéréért, Józsefért – 6. éves évf. sztm.      

November

23.

Szt. Kelemen, Szt. Kolumbán, Klementina

CSÜTÖRTÖK

 

18,00

 

– Pál szül. Benedek Piroskáért – 3. éves évf. és férjéért, Józsefért – megeml. sztm.        

November

24.

Emma, Flóra

PÉNTEK

 

18,00

 

– A Köllő család elhunytaiért – megeml. sztm.          

November

25.

Szt. Katalin

SZOMBAT

 

18,00

 

– Szándékra – elhunytért

 

 

November

26.

Virág, Konrád, Stelian

VASÁRNAP

 

 

 

9,00

11,00

18,00

 

ADVENT I. VASÁRNAPJA

 

– Ünnepi szentmise

– Ünnepi szentmise

– Ünnepi szentmise

November

27.

Virgil, Virginia, Elemér

Kérem ossza meg ismerőseivel: