Szent István Templom és Plébánia

Hirdetések és miserend

Március 11.

2018. MÁRCIUS 11. NAGYBÖJT IV. VASÁRNAPJA

Folytatódnak a hittanórák és a bérmálási felkészítő a beosztás szerint.

 Nagyböjt minden péntekén du. 17:15 órától keresztúti ájtatosságot tartunk.

 Hétfőn, március 12-én de. 10 órától papi rekollekciós szentmise lesz a Szent Miklós templomban.

 Húsvét közeledtével a kedves hívektől adományokat fogadunk el a Szentsír díszítésére.

 Zarándoklatot szervezünk Gyulafehérvárra elsősorban a gyermekek és ministránsok részére a nagycsütörtöki olajszentelési szentmisére. Jelentkezni lehet március 26-ig. Az utazás ára 38 lej gyermekeknek, amit egy összegben a jelentkezéskor kell kifizetni.

 A kedves hívek figyelmébe ajánljuk, hogy mindazon személyek, akik rendelkeznek jövedelmi adójuk 2%-ával felajánlhatják az egyháznak is. A kitöltendő nyomtatványokat átvehetik a templom kijáratánál, amelyet kitöltve a pénzügyosztályon személyesen kell leadni.

 Kézműves foglalkozás lesz gyermekeknek és kézimunkázni szerető felnőtteknek jövő szombaton 11 órától a plébánia hittantermében. Szeretettel várunk mindenkit!

 Bíztatjuk híveinket, hogy akik megszerezték a magyar állampolgárságot regisztráljanak a magyarországi országgyűlési választásokra. Ezt még március 24-ig megtehetik!

 Szeretettel hívják az 1968-ban születetteket az 50. éves kortárstalálkozóra, amely június 30-án lesz megtartva. Részvételüket kérik jelezni a következő személyeknél:

– Kastal Klára – Bíborkas üzlet (Miron Cristea utca), Kulcsár László – Bosch üzlet (Tűzoltóság mellett), Kertész István.

 A “Védjük, amíg van” programsorozat keretén belül szervezett előadás március 14-én 19 órától folytatódik. Előadó: Kovács Zoltán – vízszakértő. Helyszín: a Szent István plébánia nagyterme.

 Március 11-én, vasárnap délben tartják a XVII. Katonaeledel-kóstolót a Népművészeti alkotóház udvarán. Gyülekező a felvonulásra a Szent Miklós templom előtt fél tizenkettőkor.
Március 15-én, csütörtökön déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a Szent Miklós római katolikus templomban. Ezt követően a Petőfi szobornál negyed kettőkor kezdődik a megemlékezés.
A Karmazsin Népi Zenekar és vendégei este hét órától mutatják be Éljen a haza! címmű gálaműsorukat, amelyre a jegy ára 8 lej. Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók.


Miserend március 11–március 18. között:miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: