Szent István Templom és Plébánia

Hirdetések és miserend

Március 18.

2018. MÁRCIUS 18. NAGYBÖJT V. VASÁRNAPJA

Folytatódnak a hittanórák és a bérmálási felkészítő a beosztás szerint. Jövő héten az elsőáldozók a plébániára jönnek.

 Nagyböjt minden péntekén du. 17:15 órától keresztúti ájtatosságot tartunk.

 Elsőáldozó gyermekek szüleinek találkozója lesz csütörtökön, március 22-én 19 órától a plébánián.

 A Belső iránytű keretében pénteken, március 23-án 19 órától Hol kezdődik a mennyország? Agonizáló népemet akarom szolgálni címmel tart előadást Dr. Bakó Hajnalka pasztorál asszisztens. Mindenkit szeretettel várunk!

 Jövő vasárnap, Virágvasárnap az ünnepi szertartás 11 órakor a templom állomás felőli ajtajánál barkaszenteléssel kezdődik, majd körmenettel vonulunk a templomba, ahol folytatódik a szentmise. Kérjük a híveket, hogy a templom előtti téren gyülekezzenek a barkaszentelésre.

 Egyházközségünkben a Triduum (3 napos, szentbeszéddel egybekötött előkészület a Húsvétra) március 22-23-24-én lesz.

 Megkérjük az imacsoportok vezetőit, az egyháztanács tagjait, az ifjúságot hogy a nagyszombati szentségimádás sorrendjét jelöljék be a kifüggesztett űrlapon.

 Húsvét közeledtével a kedves hívektől adományokat fogadunk el a Szentsír díszítésére.

 Zarándoklatot szervezünk Gyulafehérvárra elsősorban a gyermekek és ministránsok részére a nagycsütörtöki olajszentelési szentmisére. Jelentkezni lehet március 26-ig. Az utazás ára 38 lej gyermekeknek, amit egy összegben a jelentkezéskor kell kifizetni.

 Biztatjuk híveinket, hogy akik megszerezték a magyar állampolgárságot regisztráljanak a magyarországi országgyűlési választásokra. Ezt még március 24-ig megtehetik.

 Jövő vasárnap, március 25-én lesz a tavaszi óraátállítás, azaz hajnali 2-ről 3 órára állítjuk az órákat. A mi templomunkban a szentmisék kezdési időpontja továbbra sem változik, az esti szentmisék 18 órától kezdődnek.

 Plébániánkon elindul a szeretetszolgálat. A templom előterében el van helyezve egy postaláda, ahová be lehet tenni kéréseiket illetve felajánlásaikat, így segítve embertársainkon.


Miserend március 18–március 25. között:
miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: