Szent István Templom és Plébánia

Hirdetések és miserend

Április 8.

2018. ÁPRILIS 8. HÚSVÉT II. VASÁRNAPJA

Jegyeskurzus indult szombaton, április 7-én 19 órától a Szent Miklós plébánián. Még elfogadják az április 14-én jelentkezőket is. Kérjük a házasságkötésre készülő fiatalokat, jelentkezzenek a jegyeskurzusra.

 Április 9-én, hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét tartjuk. Az ünnepi szentmise 18 órától lesz. Ezen a napon nincs irodai szolgálat.

 Gyergyószentmiklóson április 9-én, hétfőn délután öt órától előadást tart a szigetvári zeneiskola tagjaiból áll zenekar a Szent Miklós római katolikus templomban. A koncert ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 Április 11-én, szerdán a magyar költészet napján, Gábor Szabolcs és Orbán Ferenc zenés előadását hallhatjuk este hét órától a művelődési ház stúdiótermében. Az előadásra a jegy ára 8 lej. Elővételben a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók.

 Gyergyószentmiklóson április 12-én, csütörtökön 16 óra 30 perckor a Szent István-téren ültetjük el a Férfiak Felelősség Fáját. A Férfiak klubjának akciójával a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának a fontosságára hívják fel a figyelmet. Az eseményen jelen lesz Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója és Böjte Csaba ferences szerzetes.

Ugyancsak ezen a napon lesz a Belső iránytű következő előadása (április 12.) 19 órától. Meghívott előadó Böjte Csaba ferences szerzetes és a Nem adom fel Alapítvány sérült énekesekre épülő csapata. Mindenkit szeretettel várunk!

 A Szent István Plébánia kutatást végez, mely 2017 tavaszán indult és mára csaknem 140 kitöltött kérdőív áll rendelkezésünkre. Ahhoz, hogy az eredmények felhasználhatóak legyenek újabb véleményekre, válaszkora van szükségünk. A kutatás a plébánia működésével kapcsolatos véleményét méri fel, valamint a vallásosságról alkotott képüket és a környezetünkben tapasztalt szociális problémákat. A kérdőív névtelen. Véleményeik, javaslataik fontosak a plébánia fejlődése érdekében, ezért megkérjük, hogy az otthonaikba kiszállított kérdőíveket kitöltve 2018. április 29-ig a templom bejáratánál található dobozba tegyék bele.

 Kézműves foglalkozás lesz gyermekeknek és kézimunkázni szerető felnőtteknek jövő szombaton, április 14-én 11 órától a plébánia hittantermében. Szeretettel várunk mindenkit!


Miserend április 8–15. között:szent_istvan_miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: