Szent István Templom és Plébánia

Hirdetések és miserend

Május 13.

2018. MÁJUS 13. HÚSVÉT VII. VASÁRNAPJA

Folytatódnak a májusi ájtatosságok és a Szent Antal kilenced.

A főegyházmegye kérésére a vasárnapi perselyezés összegét a katolikus sajtó támogatására fordítjuk. Köszönjük hozzájárulásukat!

Hétfőn, május 14-én de. 10 órától papi rekollekciós szentmise lesz a Szt. Miklós templomban.

A kiskunmajsai zarándokok közül 1 személynek nincs szállása. Aki szívesen fogad zarándokot, az kedden du. 4 óráig jelezze a plébánia irodájában.

Csütörtökön este 20:52 órakor érkezik Gyergyószentmiklósra a csíksomlyói búcsúra tartó Boldogasszony Zarándokvonat. A szervezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit a vasútállomásra.

Pünkösd napján a templomunkban nem lesz 9 órás szentmise, reggel 8 órakor a főtéren lesz szentmise a zarándokvonat utasaival.

Plébániánk autóbuszt indít a csíksomlyói búcsúra. Az utazás ára 21 lej. Az autóbusz szombaton 7:30 órakor indul a plébánia elől.

Jövő vasárnap, május 20-án, pünkösd vasárnapján du. 17 órától lesz a bérmálás a templomunkban.

A bérmálkozók programja a jövő héten:

– lelkigyakorlat csütörtökön és pénteken este 18 órától, ahová várjuk a bérmálkozókat, szülőket és bérmaszülőket;
– mindkét nap gyóntatás lesz a bérmálkozók, a bérmaszülők és a szülők részére du. 17:00 órától;
– pénteken, a szentmise után megbeszélés lesz a szülők és bérmaszülők részére, a bérmálkozók részére pedig próba a templomban.

Templomunkban június 17-én tartjuk a 25 és 50 éves házassági évfordulók megünneplését. Kérjük a jubilálókat és hozzátartozóikat jelentsék a plébánián az ünneplő párokat.

A ferences rendtartomány országszerte zarándoklatot szervez Szent Antal ereklyéivel. Az ereklye május 24-én du. 16–20:30 óra között lesz a csíksomlyói kegytemplomban.

A plébániánk által szervezett felméréssel kapcsolatos, az otthonaikba kiszállított kérdőíveket kitöltve kérjük, tegyék a bejáratnál található gyűjtődobozba. Köszönjük.

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet felvételit hirdet a papi pályára készülőknek. A felvételivel kapcsolatos információkkal szolgálunk a plébánián.

Május 20. az utolsó határidő, amíg még jövedelmi adójuk 2%-át felajánlhatják az egyháznak. A kitöltött nyomtatványokat most már le lehet adni a plébánia irodájában is. Köszönjük.


Miserend május 13–20. között:szent_istvan_miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: