Szent Miklós Napok 2019

Kiértékelő

Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ szervezésében az idén a Szent Miklós Napok ünnepségsorozat 2019. december 5–7. között került megrendezésre.

A három napot átölelő rendezvénysorozat összesen 44 programpontot, ebből 11 koncertet, 5 sportvetélkedőt, különböző kiállításokat, konferenciákat, előadásokat tartalmazott közel 20 helyszínen. Körülbelül tízezer nézője, aktív résztvevője volt ezen programoknak.

Ezúton is köszönetünket szeretnénk kifejezni a társszervezőknek, a partnereknek, a támogatóknak és mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

Ajándékkoncert gyergyói zenészekkel

A gyergyói zenészek ismét megmutatták a tehetségüket. 17 dalt énekeltek, zenéltek el közösen. Végül együtt játszották el az Igazi ünnep című dalt, amit György László ez alkalomra írt.

koncert_szt_miklos1

A művészek kitartó munkája varázsolt ünnepi hangulatot, csalt mosolyt kicsiknek és nagyoknak arcára. Korpos Szabolcs, György László, Barabás Attila, Csibi András, Ferencz József, Portik Lívia, Bereczky Botond, Kedves Tamás Hanga, Gergely Ármin, Balázs Helga, Nicuta Nicoleta, és Benő Szilveszter érdeme volt a csütörtök esti jó hangulat.

X. Kárpát-medencei disznótoros fesztivál és süteménymustra

Becsült adatok szerint közel 5000 látogatója volt az idén jubiláló rendezvénynek, amelyre 57 csapat jelentkezett be.

Az itt begyűlt adományt (5.762 lej) az Esély Alapítvány kapta.

Voltak különlegességek, csak, hogy néhányat említsünk a teljesség igénye nélkül:

A Sövifőzők csapata Győrsövényházáról halászlevet készített, amiért a zsűri részéről ezüst minősítést kapott.

A gyergyói tűzoltóság hagyományos házi kolbászt töltött a helyszínen.

A Betyár Böllér Banda BBQ disznóságokat készített  saját készítésű smokerükkel. Ők ezzel első helyezést értek el a húsos ételek kategóriában.

A Larix csapata lepénybe töltött borsos tokányt készített.

A Pusztavámi Vadkanok már rutinos résztvevői az eseménynek. Az általuk készített disznótoros desszert tálon többek között marcipánból, kekszalámiból készült kolbász, hurka.

Borleves is készült a Vadkanok csapata által, ami különdíjat kapott.

Ugyancsak külön díjat kapott az ISK Jégkorong Gyergyó csapata, akik a legfiatalabb csapatként mérettették meg főzési tudásukat.

Összesen 13 levessel, 7 káposztás étellel, 33 húsos étellel készültek a csapatok.

disznotoros

A vándorkupát a Viridis csapata nyerte el idén.

Sportgála

170 díjazottnak adtak át oklevelet illetve emlékplakettet.

Az est díszvendége Ferencz Réka sífutó és sílövő ifjúsági világbajnok, ifi- és felnőtt országos bajnok volt.

Díjazták a sífutókat, az alpesi sí szakosztályt, kosárlabdát, teniszt, a VUK kosárlabda csapatát, asztaliteniszt, a jégkorong felnőtt illetve női csapatát, a labdarúgókat, ritmikus gimnasztika csapatát, harcművészeteket, ökölvívókat, szertornázókat és úszókat, sakkozókat, testépítőket, kerékpározókat, terepfutókat, táncosokat.

sportgala

A 65 éves sportiskola történelmi visszatekintését is megtartották. A Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub 1954-ben alakult, néhai id. Basilides Tibor testnevelő tanár kezdeményezésére, a Salamon Ernő Elméleti Gimnázium alegységeként. Az iskola szakosztályaiból az évek során több mint 300 sportoló vett részt az olimpiai játékokon, világ-, európa- és balkán bajnokságokon.

Köszönet a Bethlen Gábor Alapnak, hogy támogatták a koncertek létrejöttét.

Kérem ossza meg ismerőseivel: