Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Március 3.

HIRDETÉSEK 2019. MÁRCIUS 3–10. KÖZÖTT

Szerdán Hamvazószerda, szigorú böjti nap. A szentmisék sorrendje: 7:30, 10:30 és 18:00 óra. Ezzel megkezdjük a szent 40 napos előkészületet a Húsvét szent ünnepére.

 Keresztúti ájtatosságot tartunk a nagyböjti időben: hétfőn, szerdán és pénteken az esti szentmise előtt 17:15 órától, pénteken, március 8-val kezdődően.

 Pénteken az esti szentmise után Szentségimádás lesz.

 Egyháztanács gyűlés március 12-én lesz megtartva.

 A kedves hívek figyelmébe ajánljuk, hogy mindazon személyek, akik rendelkeznek jövedelmi adójuk 2%-ával felajánlhatják az egyháznak is. A kitöltendő nyomtatványokat átvehetik a plébánián és a sekrestyében is. Leadási határidő március 13.

 Pénteken, március 8-én 19 órától a Belső Iránytű előadássorozat keretében Sófalvi Szabolcs MAROSSZENTGYÖRGYI polgármester tart előadást „Egy polgármester belső iránytűje” címmel a Szent István Plébánián

 Gyergyószentmiklós Önkormányzata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ szervezésében március 15-én megrendezendő 1848-49-es forradalom és szabadságharcról való megemlékezés programja:

Március 10., vasárnap

12:00 XVIII. Katonaeledel-kóstoló, Népművészeti Alkotóház udvara (indulás 11 óra 30 perckor a Szent Miklós-templom elől)

Március 15., péntek

12:00 Ünnepi szentmise, Szent Miklós római katolikus templom
12:45 Felvonulás a Petőfi Sándor-szoborhoz (indulás a Szent Miklós-templom elől)
13:00 Megemlékezés és koszorúzás a Petőfi-szobornál

Március 17., vasárnap

19:00 Udvarhely Néptáncműhely: Kiáltó szó – Kós Károly emlékére, táncjáték*, művelődési ház színházterme

 Május 18-án a Művelődési ház előtti téren megrendezésre kerül a Feltöltő Keresztény zenefesztivál. A helyi felekezetek lelkiségi kézműves csoportjai adomány fejében igényelhetnek egy-egy asztalt. Bővebb információt a hirdető táblán olvashatnak.

• Megjelent könyvek, amit meg lehet vásárolni a Plébánián és a sekrestyében:

– „Imádkozzunk hivatásokért” – ára 10 lej
– Nagyböjti gondolatok kispapoktól – ára 4 lej.

• Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.

• Keresztény sajtó, kapható a sekrestyében.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁRCIUS 4–10. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: