Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 20.

HIRDETÉSEK 2019. MÁJUS 20–26. KÖZÖTT

Májusban minden nap az esti szentmise előtt 18:45 órától májusi ájtatosságot végzünk.

 Szent Antal nagy kilencedet (6) – kedden, május 21-én az esti szentmise után végezzük.

 Május 29-én, szerdán este, a szentmise után előadásra kerül sor a pápalátogatással kapcsolatosan, amikor a belépőjegyeket is kiosztják. Kérjük a híveket, akik regisztráltak, hogy jöjjenek ezen a napon a templomunkba.

 Értesítést kaptunk, hogy a román vasúttársaság pótvonatokat indít a pápalátogatásra. Városunkat érinti a Marosvásárhely–Csíkszereda útvonalon közlekedő R13554 számú vonat, amely csak június 1-én közlekedik. A vonat Marosvásárhelyről indul 02:47 órakor, Gyergyószentmiklóson van 6:05 órakor és Csíkszeredába érkezik 07:48 órakor. Visszaindul 15:07-kor. A jegyek megvásárlása a CFR honlapján lesz lehetséges, előre láthatólag a jövő héten.

 A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum felvételi vizsgát hirdet a 2019/2020-es iskolai évben induló IX. osztályának. Várják azoknak a jelentkezését, akik papi hivatást éreznek lelkükben, kántori oklevelet óhajtanak szerezni, vagy egyszerűen katolikus iskolában szeretnének továbbtanulni. Jelentkezni a plébánián lehet.

 Június 22-én a kortársak hálaadó szentmiséjére kerül sor:

– 12 órától a 60 éveseknek;
– 13:30 órától az 50 éveseknek.

 A 25. éves ezüst valamint az 50. éves aranylakodalmasokat május 26-án, vasárnap a 10:30 órás szentmise keretében köszöntjük. Kérjük, előre iratkozzanak fel.

 Jövő vasárnap, május 26-án európai parlamenti választások lesznek országunkban. Kérjük a híveket, hogy menjenek el szavazni, olyan jelöltekre adják le szavazatukat, akik a keresztény értékeket felvállalják, óvják a keresztény értékrendre épülő családot, a kisebbségi jogokért való küzdelmet, a vallásszabadság érvényesítését.

 Június 2-án az első vasárnapi szentségimádást a Bérmálkozó fiatalokért, a Szentlélek ajándékainak kiáradásáért ajánljuk fel.

 Diákok nyári lelki táborát szervezzük június 24–27. között a kisebbek számára, I-VI . oszt.-ig, valamint július 8–12. közt a VII. osztálytól a nagyobbak számára. Iratkozni lehet a hitoktatóknál, plébánián. Előleg 10 lej.

 A következő Belső Iránytű pénteken, május 24-én 19 órától lesz. Előadást tart dr. Vencser László: Mit jelent találkozni Szent Péter utódával? címmel. Szeretettel várjuk a híveket.

• Keresztény sajtó kapható a sekrestyében.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁJUS 20–26. KÖZÖTT

miserend_Modified

Kérem ossza meg ismerőseivel: