Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Május 27.

HIRDETÉSEK 2019. MÁJUS 27–JÚNIUS 2. KÖZÖTT

 Folytatódnak a májusi ájtatosságok az esti szentmisék előtt 18:45 órától. Júniusban pedig Jézus Szíve litániát végzünk szintén ebben az időpontban.

 Szent Antal nagy kilencedet (7) május 28-án, kedden az esti szentmise után végezzük.

 Május 28-án, kedd este jegyes kurzus lesz este 7 órától.

 Május 29-én, szerdán este a szentmise után előadásra kerül sor a pápalátogatással kapcsolatosan, ahol a belépőjegyeket is kiosztjuk. Kérjük a híveket, akik regisztráltak, hogy jöjjenek ezen a napon a templomunkba. Akik eddig még nem rendezték az autóbusz költségeit a pápalátogatással kapcsolatosan, kérjük, hogy tegyék meg kedd estig. Ha addig nem lesz rendezve, úgy tekintjük, hogy nem autóbusszal jön és a helyét másnak adjuk oda.

 Csütörtökön, május 30-án Áldozócsütörtök, Urunk mennybemenetelének ünnepe. Szentmisék sorrendje 7:30, 10:30 és este 19 óra. Ezen a napon nincs irodai szolgálat. Ugyanekkor van a Szent István-templom búcsúünnepe. Az ünnepi búcsús szentmise 17 órától kezdődik.

 Útmutató a pápalátogatásra személyautókkal érkezők számára:

Gépkocsival Gyergyószentmiklós irányából érkezők Csicsó és Csíkszereda között hagyhatják autóikat az országút mentén. Ugyanakkor Pálfalva vagy Csomortán irányából is megközelíthetik Csíksomlyót, ezzel közelebb kerülve a nyereghez, az autókat a megyei út illetve a községi utak mentén is leparkolhatják. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a zarándokok a Csicsót követő körforgalomban balra kanyarodnak a terelőúton Szépvíz irányába, ahol vagy a terelőút, illetve az országút mentén hagyják gépkocsikat, vagy az országútról letérve Delne–Pálfalva, illetve Csomortán irányából közelítik meg Csíksomlyót, ameddig a forgalomkorlátozás engedi.

 A Gyergyószentmiklós felől érkező autóbuszok a Taploca utcai körforgalomig vihetik a zarándokokat, akik ettől a ponttól gyalogosan fogják megközelíteni Csíksomlyót, az autóbuszok pedig visszafordulnak és elfoglalják a város szélén kijelölt parkolóhelyeiket. A csoportvezetők feladata lesz kommunikálni a buszsofőrökkel a járművek későbbi tartózkodási helyeiről, ahonnan majd útra indulhatnak az esemény után.

 A vonat Gyergyószentmiklóson 6:05 órakor indul és Csíkszeredába érkezik 7:48 órakor. Visszaindul 15:07-kor. A jegyek megvásárlása a CFR honlapján interneten lehetséges.

 A pápalátogatásra a busz szombaton reggel fél 5 órakor indul a plébánia elől.

 Bérmaszülők felkészítője június 5-én, szerdán 19 órától szentmisével kezdődik.

 Június 2-án az első vasárnapi szentségimádást a bérmálkozó fiatalokért, a Szentlélek ajándékainak kiáradásáért ajánljuk fel

 Június 22-én a kortársak hálaadó szentmiséjére kerül sor:

– 12 órától a 60 éveseknek
– 13:30 órától az 50 éveseknek.

 Pünkösdi búcsúra az idén is zarándoklatot szervezünk. Arra kérjük, hogy iratkozzanak a plébánia irodáján. Az utazás költsége 20 lej. Az indulás a templomból reggel 7 órákkor.

 Diákok nyári lelki táborát szervezzük június 24–27. a között a kisebbek számára, I-VI. oszt.-ig, valamint július 8–12. közt a VII. osztálytól felfele. Iratkozni lehet a hitoktatóknál, plébánián. Előleg 10 lej.

• Keresztény sajtó kapható a sekrestyében.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. MÁJUS 27–JÚNIUS 2. KÖZÖTT

miserend_Modified

Kérem ossza meg ismerőseivel: