Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Szeptember 23.

HIRDETÉSEK 2019. SZEPTEMBER  23–OKTÓBER 1. KÖZÖTT

Jövő vasárnap Szentírás vasárnapja. A perselyek összegét a Szentírás örömhírének terjesztésére fordítjuk.
Ez alkalomból a szentmisék végén megáldjuk a hívek bibliáit, kérjük a kedves híveket, hogy hozzák magukkal Szentírásukat!
Szentírás vasárnapján Biblia-olvasó maraton lesz, amelyre biztatjuk a kedves híveket, hogy jöjjenek.

 Plébániai hittanórák szeptember 30-val kezdődnek a hirdetőtáblán kifüggesztett program szerint. Kérjük jelezzék, ha nem felel meg valamilyen okból az időpont.

 Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy az esti szentmisék szeptember 30-tól, hétfőtől kezdődően 18,00 órától lesznek.

 Kedden és szerdán ruhabörzére kerül sor a plébánián, 9 és 15 óra között, csütörtökön pedig a Szt. István plébánián.

 Az Arbor Szövetség és a Szent István plébánia a „Jó ha tudunk róla” – előadás-sorozat keretén belül szeretettel hív mindenkit Ferenczi Júlia – vallás tanárnő – „A hitoktatás helye az iskolai tantárgyak között” című előadására. Helyszín: A Szent István plébánia nagyterme. Időpont: 2019. szeptember 26. csütörtök, este 7 óra.

 Pedagógusok számára lesz lelki program szeptember 27-én pénteken 16-20 óra között a Szt. István Plébánián. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

 Nők, édesanyák számára szerveznek lelkinapot Ditróban, szeptember 28-án, szombaton 10 és 18 óra között a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban. Részleteket a plakáton olvashatnak.

 Október 1-én, kedden templomunk örökös szentségimádási napja. A szentségimádás programja megtalálható a hirdetőtáblán, kérjük, hogy jelezzék, ha változtatást szeretnének.

 Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Szociális Osztálya, a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ szeretettel meghívja a szépkorúakat az idősek világnapja alkalmából szervezett rendezvényre. Az ünnepség október 1-én, kedden 10 órakor szentmisével kezdődik a Szent Miklós római katolikus templomban, ahol felvehető a betegek szentsége, ezt követően a Korona termében folytatódik az ünnepség.

 Ministránsok számára találkozót tartunk szombatonként du. 4 órai kezdettel.

 A gyerekek a szentmisenaplót átvehetik a sekrestyében és a plébánián.

 Felnőtt bérmálkozói csoport indul októberben. Biztatjuk mindazon fiatalokat, felnőtteket, akik még nem részesültek a bérmálás szentségében és jövő évben szeretnének, jelentkezzenek Fórika Sebestyén csoportvezetőnél vagy a plébánián. Jelentkezési határidő: október 1.

 Gitár kurzus kezdődik a plébánián IV-VIII osztályosok számára. Az érdeklődőket várjuk szeretettel október 5-én szombaton de. 11 órára a plébániára!

 Emlékeztetjük a kedves híveket, hogy a templomunkban minden csütörtökön és vasárnap az esti szentmisék előtt 1 órával szentségimádást végzünk. Biztatjuk a híveket, hogy minél többen vegyenek részt.

 A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ 2019/2020-as évad Ambrus Éva és Bálint Ákos komolyzenei bérletei megvásárolhatók a művelődési ház előcsarnokában található jegypénztárban munkanapokon 15 és 19 óra között.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. SZEPTEMBER 23–29. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: