Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Szeptember 30.

HIRDETÉSEK 2019. SZEPTEMBER 30–OKTÓBER 6. KÖZÖTT

Plébániai hittanórák hétfőn, szeptember 30-án kezdődnek a hirdetőtáblán kifüggesztett program szerint.

 Tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy az esti szentmisék szeptember 30-tól, hétfőtől este 6 órától lesznek.

 Október hónapban Rózsafüzér ájtatosságot tartunk minden este 17:30 órától.

 Október 1-én, kedden templomunk örökös szentségimádási napja. A szentségimádás a reggeli szentmise végétől a 10 órás szentmiséig, majd 11 órától este 6 óráig tart és szentmisével zárul. Kérjük a híveket, hogy kapcsolódjanak be!

 Városunk Szociális Osztálya, a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata és a Művelődési Központ szeretettel meghívja a szép korúakat az Idősek világnapja alkalmából szervezett rendezvényre. Az ünnepség kedden 10 órakor szentmisével kezdődik a templomunkban, ahol felvehető a betegek szentsége, ezt követően a Korona termében folytatódik az ünnepség.

 Dr. Gloviczki Eszter egy körutat szervez a kamaszok számára, az előadás címe „ Szerelem biokémiája” – Miért van az, hogy az eszem ellenére ragaszkodok valakihez? Mi okozza a se veled-se nélküled kapcsolatot?
Az előadás október 1-én, kedden 13 órától a Fogarassi Szaklíceum dísztermében lesz. Ha nem fogunk beférni, akkor a templomban.

 Csütörtökön, október 3-án az esti szentmise után keresztelői felkészítő lesz a plébánián.

 Első pénteken meglátogatjuk betegeinket! A főesperes úr október 3-án, csütörtökön látogatja meg a hozzá tartozó betegeket!

 Gitárkurzus kezdődik a plébánián IV–VIII. osztályosok számára. Az érdeklődőket várjuk szeretettel október 5-én, szombaton de. 11 órára a plébániára!

 Ministránsok számára találkozót tartunk szombatonként du. 4 órai kezdettel.

 Az élő rózsafüzér-zarándoklatra 2019. október 5-én, Rózsafüzér Királynője ünnepe előtti szombaton kerül sor, 14:00 órakor a Szent István-templomtól indulnak a hívek. A hét és fél kilométeres utat, aki nem tudja végig járni, csatlakozhat a következő állomásoknál:

14 óra – áldás a Szent István-templomban
14:15 – Tűzoltók u., Kossuth L. u., Új u, a Békény utcai csengettyű
14:45 – Békény utca, Pacsirta u, a Kossuth L. u., a Szabadság tér, Márton Áron u., Szent Miklós templom
15:30 – Szent Miklós-templom, örmény katolikus templom
15:50 – örmény templom, Gyilkostói sugárút, Szent Erzsébet öregotthon
16:40 – Erzsébet öregotthon, Gyilkostói sugárút, Rákóczi Ferenc u, Rövid u., Munkás Szent József templom
17:30 – érkezés a Munkás Szent József templomhoz, gyónási lehetőség, készülődés a szentmisére
18 óra – szentmise a Munkás Szent József templomban.

 Jövő vasárnap első vasárnap, szentségimádás lesz a 12 órás szentmise után. Az első órát a családosok végzik, imádkozzunk közösen a férfiak, édesapák Istennel való kapcsolatának megerősítéséért!

 Jövő vasárnap, október 6-án megemlékezünk az aradi vértanúkról 17.00 órai kezdettel az örmény templom kertjében.

 A tekerőpataki úton tervezett, a pápalátogatás emlékére építendő Pápa-park kivitelezéséhez 30 ár területet szeretnénk megvásárolni, (1 ár ára 1000 lej). Eddig a megvásárolandó terület értékének felére van már felajánlás. Aki be szeretne kapcsolódni ebbe a nagyszerű közös akcióba támogassa lehetősége szerint!

 A Both-vára kápolna javítására téglajegyek vásárolhatók a Szt. József és a Szt. Miklós plébániákon.

 A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ 2019/2020-as évad Ambrus Éva és Bálint Ákos komoly zenei bérletei megvásárolhatók a művelődési ház előcsarnokában található jegypénztárban munkanapokon 15 és 19 óra között.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. SZEPTEMBER 30–OKTÓBER 6. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: