Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Október 7.

HIRDETÉSEK 2019. OKTÓBER 7–13. KÖZÖTT

Elkezdődtek a plébániai hittanórák, a hirdetőtáblán megtalálható a beosztás, várjuk a gyerekeket, fiatalokat!

 Október hónapban Rózsafüzér ájtatosságot tartunk minden este 17:30 órától, szerdánként szentségimádás van ebben az időpontban.

 Hétfőn, október 7-én de. 10 órától szentmise lesz a papi rekollekciós nap alkalmából.

 Hétfőn este fél 7-től találkozó lesz a plébánián az elsőáldozásra készülő gyerekek szülei számára!

 Kedden, október 8-án az esti szentmise után szentségimádás lesz, amelyet a 22:00 órától bemutatott szentmisével zárunk.

 Kedden, október 8-án egyházi tanácsgyűlés is lesz, este 7 órától.

 Szerdán, 9-én este 7 órától a felnőtt bérmálkozók első találkozója a plébánián.

 Az Arbor szövetség és a Szent István plébánia a „Védd, amíg van” – előadás-sorozat keretén belül szeretettel hív mindenkit Dr. Koszti János – fül-orr-gégész szakorvos – „Jó, ha tudjuk!” című előadására. Helyszín: A Szent István plébánia nagyterme. Időpont: 2019. október 10. (csütörtök), este 7 óra.

 Az idei Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akcióra október 11-én, pénteken du. 18 és 20 óra között kerül sor a Művelődési Ház előtti téren. Hívunk mindenkit, hogy családjával, barátaival, ismerőseivel együtt gyújtsanak mécsest és adományaikkal támogassák a nehéz helyzetben levő személyeket, akiket a Caritas a begyűlt összegekből támogat.

 Ministránsok számára találkozót tartunk szombatonként du. 4 órai kezdettel.

 Családos lelkinap lesz október 19-én, szombaton du. fél 3-tól. Részletek hamarosan a hirdetőtáblán találhatók!

 Október 22-én, kedden du. fél 3-tól a környékbeli rózsafüzér társulati tagok találkozója lesz a Szt. Erzsébet Öregotthonban. Szeretettel hívjuk a társulatokat együtt imádkozni az Öregotthon lakóival és találkozni egymással!

• A tekerőpataki úton tervezett, a pápalátogatás emlékére építendő Pápa park kivitelezéséhez 30 ár területet szeretnénk megvásárolni, (1 ár ára 1000 lej). Eddig a megvásárolandó terület értékének felére van már felajánlás. Aki be szeretne kapcsolódni ebbe a közös nagyszerű akcióban, támogassa lehetősége szerint!

 A Bothvára kápolna javítására téglajegyek vásárolhatók a Szt. József és a Szt. Miklós plébániákon.

 A Megyei Tanács felhívása: Kedves Hívek! Mint bizonyára értesültek róla, Hargita Megye Tanácsa egy hónapos figyelem felkeltő kampányt indított annak érdekében, hogy mindnyájan tudjuk, miként járjunk el, ha medvét látunk, vagy medvetámadás áldozatává vált családjuk, gazdaságuk. Arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben medvét észlelnek a településen, vagy annak közelében, tárcsázzuk a 112-es segélyhívó számot és jelentsük be a medve észlelését a polgármesteri hivatalban is. Ugyanígy járjunk el akkor is, ha a medve rátört a gazdaságra, kárt téve abban. Erre azért van szükség, hogy a vadásztársaságok – a panaszos bejelentések birtokában – kérni tudják az illetékes szervektől egy-egy veszélyes egyed kiemelését. Kérik ugyanakkor, hogy ne hagyjanak semmiféle hulladékot, állateledelt az udvaron, és ne menjünk a medve közelébe.

 Egy rászoruló családnak mosógépre lenne szüksége. Ha valakinek van működő és használaton kívüli mosógépe és felajánlaná, jelezze a plébánián. Köszönjük!

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. OKTÓBER 7–13. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: