Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Október 21.

HIRDETÉSEK 2019. OKTÓBER 21–27. KÖZÖTT

 Ministránsok részére találkozót tartunk szombatonként du. 4 órai kezdettel.

 Október 22-én, kedden du. fél 3-tól a környékbeli rózsafüzér társulati tagok találkozója lesz a Szt. Erzsébet Öregotthonban. Szeretettel hívjuk a társulatokat együtt imádkozni az Öregotthon lakóival és találkozni egymással!

Szerdán, október 23-án 17 órától 1956-os megemlékezésre kerül sor.

A program:

17:00 óra – Ünnepi megemlékezés a főtéri pergolánál, majd ezt követően átvonulás a temetőbe, ahol koszorúzással folytatjuk.
18:00 óra – Ünnepi szentmise a Szent Miklós templomban.

Kérjük, koszorúzási szándékukat jelezzék a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában október 22-ig. Alkalmatlan időjárás esetén a rendezvényre a római katolikus temető ravatalozója előtti födött szertartástéren kerül sor.

24-én, csütörtökön 19 órától Kájoni János 17. századi tudós ferences szerzetes születésének 390. emlékévének alkalmából koncertet ad a Kájoni Consort régizene együttes: Jer, örvendezzünk az Úristennek címmel Gyergyószentmiklóson a művelődési ház színháztermében.

Férfiak lelkinapja, zarándoknapja 26-án, szombaton lesz megszervezve, egész napos program túrával egybekötve. Részletek a hirdetőtáblán!

Jövő vasárnap, 27-én a Székely Nemzeti Tanács felkérésére a szentmiséken a Székelyföld nemzeti autonómiájáért imádkozunk. 17:30 perctől őrtüzek gyúlnak a székelyföldi és más magyarlakta településeken az összetartozás jeleként. Ugyanakkor aláírásgyűjtés is lesz a szentmisék előtt és után. Egymillió aláírást kell összegyűjtenünk a nemzeti régiók védelmében. Kérjük a híveket, hogy imáikkal, és aláírásukkal támogassák ezt az ügyet! Hozzák magukkal a személyi igazolványukat!

 Vasárnap, október 27-én elkezdődik a téli időszámítás, az órákat visszavesszük egy órával.

 Jelezzük a kedves híveknek, hogy 2020. január elsejétől a sírhely megváltási értéke: egyes sírhely 10 évre 200 lej, 20 évre 350 lej. Kettős sírhely 10 évre 400 lej, 20 évre 700 lejbe fog kerülni.

 Megjelent Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról egy igényes, és tartalmas, 200 oldalas emlékkönyv. Nagyon szép ajándék, vagy emlék lehet erről a történelmi eseményről! Az irodában kapható néhány példány, de igény szerint rendelhető feliratkozás alapján. 100 lej egy.

 A pápalátogatás emlékére építendő Pápapark kiépítésébe kérjük támogatásukkal járuljanak hozzá lehetőségük szerint.

 A Hargita Megyei Tanács felhívása: Egy hónapos figyelemfelkeltő kampányt indítottak a medve támadásokkal kapcsolatba Arra kérnek, hogy amennyiben medvét észlelnek a településen, vagy közelében, tárcsázzuk a 112-es segélyhívó számot és jelentsük be a medve észlelését a polgármesteri hivatalban is. Ugyanígy járjunk el akkor is, ha a medve kárt tett a gazdaságban. Erre azért van szükség, hogy a vadásztársaságok – a panaszos bejelentések birtokában – kérni tudják az illetékes szervektől egy-egy veszélyes egyed kiemelését. Kérik ugyanakkor, hogy ne hagyjanak semmiféle hulladékot, állateledelt az udvaron, és ne menjünk a medve közelébe.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. OKTÓBER 21–27. KÖZÖTTmiserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: