Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

Október 28.

HIRDETÉSEK 2019. OKTÓBER 28–NOVEMBER 5. KÖZÖTT

Kedden, október 29-én az esti szentmise után könyvbemutató lesz a templomban. Márton Áron a mi „szent” püspökünk – Napló egy csodáról címmel jelent meg Darvas-Kozma József összeállítása, amely Mihai Zoltán segédlelkész csodálatos gyógyulásáról szól. Várjuk a kedves híveket erre az eseményre!

 Erdélyi körútja során Gyergyószentmiklósra is ellátogat Lackfi János író. A hatgyermekes édesapát, aki már négy unokával büszkélkedhet, egyik lánya is elkíséri. Lackfi Dorottya fogja énekelni a költő megzenésített verseit, Sinha Róbert gitárművész zenei aláfestésével. A Zenés irodalmi estre a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban október 29-én, kedden 18 órától kerül sor. A belépés díjtalan.

 Pénteken, november 1-én MINDENSZENTEK ünnepe. A szentmisék sorrendje a templomban 7:30 és 10:30 órától, a temetőben du. 16:00 órától. Este nincs szentmise a templomban. A perselyezés a temetőben, valamint az adományok a teológia fenntartására fordítódnak. A síremlékek megszentelését, illetve az elhunytakért való imát a síroknál du. 14:00 órától kezdjük és a szentmise után folytatjuk. Ezen a napon nincs irodai szolgálat.

November 1-én elsőpéntek, meglátogatjuk betegeinket.

 Szombat, nov. 2-a Halottak napja, a szentmisék sorrendje 7:30 és 18:00 órától a templomban, 10:30 órától a temetőben.

 Ministránsok találkozója szombatonként du. 4 órakor kezdődik.

 November 3-án első vasárnap, szentségimádás lesz, amelyet lelki sebeink gyógyulásáért, valamint elhunytjainkért ajánlunk fel.

 November 5-én, kedden du. 16:30 perctől templomunkban Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági koncertjére kerül sor, melynek bevételét a művész a Szeretetkonyha javára ajánlja fel. Támogatói szelvények kaphatóak a plébánián, az RMDSZ székházban, valamint a helyszínen is.

 2020. január elsejétől a sírhelyek megváltási értéke változik: egyes sírhely 10 évre 200 lej, 20 évre 350 lej. Kettős sírhely 10 évre 400 lej, 20 évre 700 lejbe fog kerülni.

 A pápalátogatás emlékére építendő Pápapark kiépítésébe kérjük, támogatásukkal járuljanak hozzá lehetőségük szerint.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2019. OKTÓBER 28–NOVEMBER 3. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: