Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 20.

• Kedden, november 22-én az egyháztanács tagjait megbeszélésre hívjuk a plébániára este 1900 órára.

• 2016. november 23-án, szerdán este 1900 órától a Legato Egyesület Bartók 135 című kamarakoncertjét hallhatjuk a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermében.

November 24-én, csütörtökön este 2000 órától a Szent István templomban imádkozunk a városunk megújulásáért.

• November 25-én, pénteken Gyergyóditróban búcsús szentmise lesz de. 1100 órától.

 A Belső Iránytű című előadássorozat keretében november 25-én, pénteken 1900 órától, a Szent István plébánia nagytermében „Blöff és őszinte kommunikáció az élővilágban” címmel tart előadást Dósa Zoltán egyetemi docens.

 A Szent Miklós Plébánia idén is megszervezi az adventi vásárt.Célunk: Segítséget nyújtani a rászorulóknak. Az idén is a Szeretetkonyha működésére fordítjuk a bejövő összeget. Szeretettel várjuk a híveket, érdeklődőket. A vásárolt dolgokkal szebbé tehetik az ünnepeket és az adománnyal segíthetnek a rászorulókon.
    Kézművesek figyelmébe: Csak kézimunkákat fogadunk el. Azon bejelentkezett csoportoknak juttatunk asztalt, akik a célt felvállalják. Ajánljuk, hogy a jövedelem felét adják erre a célra, a másik részét pedig fordítsák a csoportok további tevékenységére.

• November 26-án, szombaton 1100 órakor tartjuk az adventi kézműves foglalkozást. Szeretettel várjuk nemcsak a diákokat, hanem a szülőket is.

• November 27-én, vasárnap:

Az esti szentmisét követően, a város központjában sor kerül az adventi koszorú első gyertyájának a meggyújtására. Kérjük a kedves híveket, hogy hozzanak gyertyát!

– Főegyházmegyénkben, Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez közeledve a Caritas szervezet gyűjtést szervez. Erre az idén november 27-én, advent első vasárnapján kerül sor. Adományaikkal az idős és beteg testvéreinket segítő otthoni beteggondozó szolgálat tevékenységét szeretnénk támogatni.

• November 26–27-e között az Örmény katolikus plébánia és az Örmény Kulturális Egyesület szervezésében kerül sor a Családosok találkozójára, mely a Korona nagytermében lesz megtartva. A kétnapos rendezvény meghívottja, többek között, fr. Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. Részletek a hirdetőtáblán.

 Az idei adventben is útjára indul az EGYÜTT EGYMÁSÉRT, SZENTMIKLÓSIAKÉRT program. A program védnöke idén Böjte Csaba testvér, mottója pedig ADJ ÖRÖMMEL, SZERESS NAGYLELKŰEN! Tartós élelmiszer-adományokat közvetítünk az adventi időben, november 26. és december 17. között.
    Gyűjtőpontok:
SZOMBATONKÉNT
 a Sláger Centerben 9–18 óra között; HÉTKÖZNAPONKÉNT a Szociális Osztály székhelyén 8–16 óra között;

Megnyitó: november 25-én, pénteken 17 órától a Sláger Centerben, szeretettel várunk mindenkit. Bővebb információt a hirdetőtáblán olvashatnak.

• Megjelent a 2017-es falinaptár, 3 lej/db, amit megvásárolhatnak a plébánia irodáján.

• Keresztény sajtó kapható a sekrestyében.

• Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születés-, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


2016. NOVEMBER 21–NOVEMBER 27. közötti miserend:szt_miklos_miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: