Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 27.

 A vasárnapi (november 27.) gyűjtés az idős és beteg testvéreinket segítő otthoni beteggondozó szolgálat megsegítésére van felajánlva, ami a Főegyházmegyénkben a Caritas szervezet keretén belül működik.

 Az adventi vásár megkezdődött. A sok szép kézimunka mellett kiemeljük az adventi naptárt, mely segít a Karácsonyra való felkészülésben. A begyűlt összeg egy részét a Szeretetkonyha fenntartására ajánlják.

November 27-én, vasárnap az esti szentmisét követően, a város központjában sor kerül az adventi koszorú első gyertyájának a meggyújtására. Kérjük a kedves híveket, hogy hozzanak magukkal gyertyát!

November 28-ától, hétfő reggel 600 órától elkezdődnek a RORÁTÉ szentmisék.

• Állami ünnepeken nincs irodai szolgálat, szerdától kezdve.

 Csütörtökön, december 1-én lesz a templom és környékének takarítása, amit délelőtt 900 órától kezdünk. Kérjük, akik tehetik, jöjjenek segíteni.

Csütörtökön, december 1-én az esti szentmise után keresztelési félkészítőt tartunk.

December 2-án első péntek – meglátogatjuk betegeinket!

 December 4-én első vasárnap, szentségimádás lesz a 12 órás szentmise után. Az első imaórát a családosok a családokért végzik.

• Egyházközségünk búcsúja kedden, december 6-án lesz.

– 1030-kor kezdjük a restaurált színes ablakok bemutatását és felszentelését. A búcsú alkalmával idén is sok zarándokot várunk határon kívülről. Kérjük a kedves híveket, hogy az előző évekhez hasonlóan most is segítsenek be süteményekkel és borral a vendégek fogadásában. Isten fizesse adományaikat.

Hálásan köszönjük a Szent Miklós templom részére készített zászlót, amit Lukács Rozália rajzolt és Tarsai Ibolya varrt meg.

• Keresztény sajtó, katolikus falinaptár kapható a plébánián és a sekrestyében. Eladási ár 3 lej.

• Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születés-, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


2016. NOVEMBER 27–DECEMBER 4. közötti miserend:
szent_miklos_miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: