Szent Miklós Templom és Plébánia

Heti hirdetés és miserend

November 26.

HIRDETÉSEK 2018. NOVEMBER 26.–DECEMBER 2. KÖZÖTT

November 27-én, kedden egyháztanácsülés lesz este 7 órától.

 Emlékeztetjük a kedves híveket, hogy a templomunkban minden csütörtökön és vasárnap az esti szentmisék előtt 1 órával szentségimádás végezünk a városunk lelki megújulásáért és a bűnösök megtéréséért. Biztatjuk a híveket, hogy minél többen vegyenek részt és imádkozunk ezért a szándékért.

 November 30-án, pénteken állami ünnep, nincs irodai szolgálat.

 December 2-án, első vasárnap, szentségimádás lesz. Az esti szentmisét kővetően, a város központjában, sor kerül az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására. Kérjük a kedves híveket, hogy hozzanak magukkal gyertyát! 

 A Szent Miklós Plébánia idén is megszervezi az adventi vásárt. Azok a csoportok, akik részt szeretnének venni, kérjük, jelentkezzenek a plébánián. 

 Az Együtt Egymásért, Szentmiklósiakért programban tartós élelmiszert gyűjtenek szűkös körülmények között élő gyergyószentmiklósi sokgyermekes családoknak, egyedülálló időseknek, egyszülős családoknak, sérültet gondozó családoknak, hogy kissé könnyebbé tegyük számukra az ünnepi készülődést.
Tartós élelmiszert adakozni hétköznapokon a BB Market, a Kordiál üzletekben és a szociális osztály székhelyén lehet, szombatonként pedig a Sláger Centerben.

 Jótékonysági színházi előadásra kerül sor 2018. december 3-án, hétfőn 18 órától a Korona nagytermében. Bemutatásra kerül Török Rezső – Juhászlegény című darabja. Előadja: ditrói, szárhegyi, orotvai csoport. Belépés ingyenes, a tetszőleges adományt a Szeretet konyha javára ajánlják fel a szervezők. Mindenkit szeretettel várnak!

 Várjuk olyan gyergyói és környékbeli családok, anyukák jelentkezését a plébánián, akik decemberben, januárban várják megszületni családjuk legújabb tagját és vállalnák, hogy bölcsőben altatják-ringatják a picit, majd mikor kinőtt belőle a gyermek, továbbadják az ingyenesen kapott vándorbölcsőt! A székelyföldön most bontakozó Vándorbölcső program részesei lennének! Az ünnepélyes bölcsőátadás advent 3. vasárnapján szentmise keretében fog történni. További részletek az irodában kaphatók.

 Katolikus falinaptár kapható a plébánián és a sekrestyében. Ára 3 lej.

 Keresztény sajtó kapható a sekrestyében.

 Szeretettel köszöntjük azokat, akik a jövő héten születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat ünneplik. A jó Isten áldását és segítségét kérjük számukra.


SZENTMISÉK SORRENDJE 2018. NOVEMBER 26.–DECEMBER 2. KÖZÖTT

miserend

Kérem ossza meg ismerőseivel: