Szerdán délelőtt az utolsó csomag uniós élelmiszer is gazdára lelt

Lezárult az élelmiszersegélyek kiosztása Gyergyószentmiklóson

A városháza szociális osztálya szerdán délben lezárta az uniós élelmiszerek kiosztását. Összesítést követően a következő helyzetjelentéssel szolgáltak:

Idén 4862 doboznyi élelem érkezett uniós támogatásként. A kiosztás június 21-én kezdődött. Az aktualizált listák értelmében 2564 személyt vártak a támogatás átvételére, közülük 240 munkanélkülit, 453 kisnyugdíjast, 482 sérült személyt, 694 családi pótlékban részesülő személyt, valamint 695 szociális segélyest – mindenkinek aktuális jövedelemigazolást és személyazonossági igazolványt kellett felmutatnia.

Az eredeti listán szereplő jogosultak közül 1881-en vették át a két-két doboznyi élelmiszert a megadott közel két hónap során. A megadott kategóriák közül legkevesebb százalékban a munkanélküliek jelentkeztek – mire a csomag megérkezett, sokaknak lejárt a munkanélküliségi státuszuk, mindazok pedig, akik helyszínen nem tudták ezt aktuális igazolással bizonyítani, a törvény már nem hagyja jóvá a támogatást.

Ezen felül 233 személy számára polgármesteri rendelet hagyta jóvá az élelmiszersegélyt, mivel jövedelmük nem haladta meg a törvény által előírt 450 lejt.

Aug. 22-én kezdődött el a megmaradt csomagok visszaosztása. Tudni kell azt, hogy visszaosztásban kizárólag olyan személyek juthatnak élelemcsomaghoz, akik az eredeti listán is szerepeltek. A második körben a törvény értelmében a kisnyugdíjasok és a sérült személyek kell hogy előnyben részesüljenek. Visszaosztásban 317 jogosult kapott további két-két doboznyi élelmet. Ezzel elfogytak a csomagok, lezárult a segélyosztás a régi kórház épületénél.

Szerda délben még sor kígyózott további igénylőkből, akik csendes kommentárt fűztek csupán ahhoz, hogy éppen nekik már nem jut, de hangosabb incidensre a teljes kiosztás során egyszer sem került sor. A zsúfoltabb napokon a helyi rendőrség munkatársai segítettek a várakozó személyek koordinálásában, tény, hogy minden bizonnyal a nyári hónapoknak köszönhetően nem igazán volt jellemző a hangoskodás, tömeg, a jogosultak viszonylag rövid várakozási idő után jutottak a nekik járó csomagokhoz.

Kérem ossza meg ismerőseivel: