Szerdán tartotta éves közgyűlését a Progym

Barti Tihamér lett a Progym új tiszteletbeli elnöke

Szerdán, július 5-én tartotta éves közgyűlését a Progym, amelyen több témát is érintettek a jelenlévők. A jövőt illetően elhangzott, mindenképp egy erősebb keretet alakítana ki a klubvezetés, hisz – lévén, hogy jövőre 70. évfordulóját ünnepli a gyergyói jégkorongsport – a döntőbe jutás lesz a csapat célkitűzése. Mint elhangzott, a hazai játékosok java része a következő idényre is szerződést kötött, az edző kérdésében azonban még nem lehet konkrétumokról beszélni: több tárgyalás után, a vezetőség továbbra is keresi azt a szakembert, aki a 2017/18-as idényben irányítani fogja a csapatot.

Az idegenlégiósokat illetően Pavel Boriszenkóval, Vitalij Kiricsenkóval és Vaclav Novákkal áll szerződésben a klub, és mivel az első kettő román állampolgár lesz, további légiós-helyek szabadulnak fel. Egy új játékost is bejelentett Kopacz Zoltán klubelnök: ő nem más, mint Pavel Boriszenko bátyja, Ruszlan Boriszenko, aki hátvédposzton erősíti majd csapatunkat. Elhangzott, további ukrán játékosokkal zajlanak tárgyalások.

A keretben való változásoknál az is kiderült, hogy Molnár Szabolcs kapusunk befejezte az aktív jégkorongozást, neki majd egy búcsúmérkőzés alkalmával mondhatnak köszönetet a szurkolók.

Barti Tihamér lett a Progym új tiszteletbeli elnöke, miután ezt megszavazta a szerda esti közgyűlés. 
„Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt három évtized során senki nem dolgozott ennyire konokul és ilyen célirányosan a gyergyói jégpálya és jégkorongsport helyzetének javítása érdekében” – fogalmazott Kopacz Zoltán klubelnök.

19894583_1887100968280102_4506317274240076681_n

Barti megtisztelőnek nevezte a felkérést, majd azt mondta, véleménye szerint nagyon sok gyergyói van, aki tett, és mind a mai napig tesz a jégpályáért, a gyergyói hokiért, és a sportágért, úgy általában.

„Azt is mondhatnánk, hogy minden Progym-szurkoló valamilyen szinten a klub tiszteletbeli elnöke is” – tette hozzá, majd arra kérte a szurkolókat, hogy a meccsnapokon mindenki igyekezzen mezben, vagy Progym-sállal munkába menni/járni az utcán, ezzel is kifejezve a csapat iránti elkötelezettséget.

Az új idényben a jegyárak a következők lesznek: a felnőttjegy elővételben 15, a helyszínen 20 lejbe kerül majd, a gyermek- és nyugdíjas jegy pedig 10 lej lesz. A szezonbérletért 250 lejt kell fizetni, a tehetősebb szurkolók pedig 500 lej értékben VIP-bérletet válthatnak.

Fotók: Keresztes Média

Kérem ossza meg ismerőseivel: