Zűrzavaros éccaka a gyergyószentmiklósi farsangon

Február 6-án, szombat este 7 órától

a gyergyószentmiklósi farsangi rendezvénysorozat keretén belül a Figura nagytermében tekinthető meg Albu István rendezésében a Zűrzavaros éccaka című komédia.

Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a XIX. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező dráma Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában kerül bemutatásra a Figuránál.

zz_zavar12 zz_zavar8

Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak?

zz_zavar9 zz_zavar11

A Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép. Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok.

zz_zavar13 zz_zavar14

A produkció a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. 5 fős csoport esetén a jegyek ára kedvezményesen 12 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 8 lej. Csoportkezdvezmény csak az elővételben megváltott jegyekre érvényes. Jegyek válthatók munkanapokon 10 és 16 óra közt a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt a helyszínen. Telefonos helyfoglalás munkanapokon 10 és 16 óra közt a 0752-227-011-es telefonszámon.

Az előadás ebben a hónapban február 14-én, vasárnap este 7 órától is megtekinthető.


Ion Luca Caragiale nyomán: ZŰRZAVAROS ÉCCAKA

Figura Stúdió Színház, nagyterem, 2 felvonásos komédia

figura_zurzavaros

Fordította: Székely Csaba

Játsszák:
D. Gulácsi Zsuzsanna
Dávid Péter
Faragó Zénó
Fodor Alain Leonard
Máthé Annamária
Moşu Norbert-László
Vajda Gyöngyvér

Jelmeztervező: Bocskai Gyopár

Díszlettervező: Albu István, Tenkei Tibor

Rendező: Albu István

Kérem ossza meg ismerőseivel: