Szerdára megható filmdráma

Amerikai rapszódia (An American Rhapsody)

amerikai–magyar filmdráma ( 2001), 106 perc

Az Amerikai rapszódia egy magyar arisztokrata család története, amely mások példáját követve Nyugatra menekül a kommunista elnyomás elől. A gondosan megtervezettnek látszó akcióba azonban váratlan hiba csúszik. A házaspár és a nagyobbik lány eljut Bécsbe, azonban a kisebbik, még csecsemőkorú gyerekük Magyarországon reked, mert a nagymama nem meri rábízni sorsát egy gyanús külsejű asszonyra, aki a határon csempészné át a kislányt.
A család megtörten folytatja útját Amerikába, ahol a férj egy repülőgépgyárban kap állást, és ahol szépen lassan beolvadnak az amerikai társadalomba. Közben a nagymama vidéken talál nevelőszülőket az aprócska Zsuzsának, ahol szeretet és gondoskodás mellett cseperedik fel. A gondtalan falusi élet egy életteli, vidám gyereket farag belőle.
Hat év múlva a munkatáborból szabaduló nagymama valósággal visszalopja az unokáját, és egy repülőgépen Amerikába küldi a családja után. A szülők boldogsága határtalan, ám a kis Zsuzsa számára a változások súlyos lelki válságot okoznak, honvágya és nevelőszülei iránti szeretete által vezérelve állandóan haza szeretne menni.

Június 8., szerda 22:25 óra – dunatv_logo – Duna Televízió

port.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: